Amenajarea casei

# cm sa decorezi #trucuri design decorul casei #decor dormitor #mobila dormitor #design interior

5 trucuri de decor pentru un dormitor mai frumos

Vrei sa ai un dormitor de revista, insa bugetul de investitii este unul redus. Nu dispera, din fericire designerii au multe idei si ni le impartasesc pentru a ne face viata mai frumoasa. Iata cinci idei simple pentru un dormitor mai frumos: 

1. Redecoreaza tablia patului

Este foarte simplu sa schimbi aspectul intregii camere cu acest truc simplu. Daca este din lemn, o poti picta sau o poti tapita. Foloseste un material textil moale, vesel sau ceva pretios, tu decizi ce fel de aer vrei sa-i dai incaperii. Varuieste in alb peretii din jurul patului pentru a pune in valoare noa tablie. Eventual foloseste acelasi material si pentru draperii. 

2. Alege o tema 

Poti sa schimbi complet aspectul unei camere redecorand-o dupa o tema aleasa de tine. De exemplu, poti alege safari si decora un perete cu cateva palarii de paie si improviza un baldachin cu influente africane deasupra patului. Pune doua valize vintage in loc de noptiera si foloseste un covor de aceeasi inspiratie. Sau poti merge pe varianta romantica: pune un manechin vintage intr-un colt al camerei, pe care sa agati neglijent cateva esarfe. Pune pe pat multe perne decorate cu textile cu motive florale. Foloseste pasteluri si pune cateva rame vintage pe perete. Nu trebuie sa pui si fotografii, potri petrece peste ele cateva siraguri de perle. Lasa-te inspirat/a de pasiunile tale si nu-ti limita imaginatia. 

3. Decor bicolor 

O alta varianta de a redecora rapid si cu bani putini este sa duci decorul intr-o zona bicolora. Varuieste totul in alb si aplica pe peretele unde este pus patul un tapet alb-negru. Foloseste asternuturi albe si perne cu motive grafice minimaliste alb-negru. Comoda poate fi alba cu butoni negri (sau invers). Ori poti folosi si alte combinatii: roz-gri, bleu-alb, natur-alb, galben-gri etc. 

4. Reinventeaza obiectele nefolosite 

Transforma ceea ce ai in alte camere si nu folosesti. Sau chiar in dormitor. De exemplu, transforma o ladita in nopiera rustica pe care sa asezi cateva sticle decorate cu dantela si flori. Sau fa o noptiera din cateva perne de living colorate, de care te-ai saturat. E adevarat ca nu este o noptiera stabila, insa poti pune cateva carti pe ea. Ori poti folosi colectia de reviste, un scaun vintage slefuit si revopsit, tu decizi. Poti pune la capul patului un scrin vechi, vintage, pe care sa asezi cateva paturi pufoase si calduroase. 

5. Creeaza rafturi si decoruri pe verticala 

Pune o scara-raft langa pat si amenajeaza o mica biblioteca ori cateva polite care sa dea inaltime camerei si pe care sa asezi cartile preferate, cateva obiecte de decor, poate si cateva flori. Atentie la flori insa! Nu sunt indicate nici cele puternic mirositoare, nici cele bogate, mai ales daca ai si alergii. 

Ce spui? Incerci si tu?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului