Amenajarea casei

# spalare vasa #sfaturi utile #sfaturi practice #amenajare bucatarie #bucatarie

5 trucuri de amenajare a bucatariei care faciliteaza spalarea vaselor

Daca esti dintre acele persoane care adora sa gateasca si sa stea ore in sir la bucatarie decorand platourile cu mancare, dar nu suporta spalatul vaselor, iata ca exista si variante de a imbunatati designul spatiului pe care il aveti. Aceste schimbari pot sa determine o stare mai buna interioara si o placere de a sta in bucatarie, iar spalatul vaselor poate sa devina o activitate care este mai usor de facut si mai relaxanta. Astfel ca tot procesul de a pregati mancare si de a spala vasele la final este mult mai placut. Asadar, iata cateva trucuri de amenajare a bucatariei ce faciliteaza spalatul vaselor:

1. Alege sa folosesti un dispenser pentru sapun care este incorporat

Aceasta mica schimbare in bucatarie poate sa faca o mare diferenta. Folosind un sistem incorporat pentru sapunul de spalat vasele poti sa te bucuri de a nu avea spatiul de langa chiuveta aglomerat, iar sticla tipica nu mai are cum sa iti cada in chiuveta atunci cand speli. Orice mic detaliu poate sa aduca o stare mai placuta si de aceea conteaza. Noul sistem poate sa te ajute sa economisesti si bani pentru ca poti sa cumperi sapun in cantitati mari, la pretul pe kg mult mai mic si sa il torni in recipientul ascuns de vedere.

2. Instaleaza o chiuveta mai mare

Mai ales daca faci parte dintr-o familie numeroasa sau daca iti place sa gatesti si stai mereu la bucatarie, poti sa iti faci o favoare si sa iti cumperi o chiuveta mai mare, spatioasa, care sa iti permita sa gatesti ai lejer si fara stresul de a avea vase ce nu incap acolo. Vei avea o placere mai mare sa speli daca oalele nu ies din chiuveta si daca poti sa nu te stropesti atunci cand le speli. Exista si posibilitatea unei chiuvete cu doua compartimentari, care poate sa usureze munca si mai mult.

3. Pune o forma de arta deasupra chiuvetei

Se spune ca arta relaxeaza. Asadar, daca nu ai o fereastra acolo unde speli vasele, cea mai buna varianta de a te relaxa si de a face acel timp sa fie unul placut, este sa alegi un tablou frumos, care sa te inspire. Vei dori sa stai sa il privesti in timp ce speli.

4. Investeste intr-un raft pentru uscat vasele care este deasupra chiuvetei

Daca te-ai saturat de acele uscatoare mici si neincapatoare in care vasele nu incap, atunci poti sa investesti intr-un raft special, frumos amenajat si cu aspect care sa te atraga.

5. Cumpara ustensile potrivite pentru spalare

Daca te chinuiesti de fiecare data sa scoti petele de arsura din oale sau tigai, poate ca te va ajuta sa cumperi perii de calitate si dispozitive special create pentru a avea o experienta usoara in bucatarie. Trebuie sa le alegi in functie de nevoile tale si familiei din care faci parte. Chiar si bureteii de bucatarie de calitate fac diferenta in timpul petrecut la spalat. Asadar, alege ceea te avantajeaza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare