Amenajarea casei

#mobila bucatarie 2020 #bucatarie 2020

5 trenduri in mobila de bucatarie in 2020

Fie ca o folosim mai mult pentru a gati, fie ca o folosim mai degraba ca spatiu destinat relaxarii, in care ne invitam prietenii la o cafea si la o sueta, bucataria este una dintre cele mai importante incaperi din casa.

 

Tocmai de aceea, trebuie sa ne asiguram ca acest spatiu este confortabil si primitor, iar unul dintre elementele care poate poate amplifica semnificativ aceste aspecte este, desigur, mobila bucatarie.

In cele ce urmeaza te invitam, asadar, sa aflam impreuna care sunt cele 5 trenduri in materie de mobila de bucatarie care ne pot ajuta nu doar sa valorificam spatiul cat mai bine, ci si sa il transformam intr-unul cu adevarat special.

Iata care sunt cele 5 trenduri pentru anul 2020:

• Modern si minimalist

Combinatia de modern si minimalist a fost in trend in ultimii ani si ocupa locul fruntas si in a doua jumatate a anului 2020. Ce inseamna, concret, o mobila de bucatarie aflata la intersectia stilurilor modern si minimalist? In primul rand, vorbim despre o mobila cu usi fara cadru si fara manere, care merg de la podea si pana la tavan, pentru a maximiza spatiul de depozitare.

De asemenea, cele mai multe alternative de mobilier in stil modern si minimalist ofera si posibilitatea de integra frigiderul in corpul mobilei, cu scopul de a eficientiza modul in care este folosit spatiul.

In plus, o asemenea mobila de bucatarie dispune, de obicei, de rafturi deschise de sticla si are foarte putine dulapuri superioare (in acest caz vorbim despre dulapuri egonomice, compacte si intuitive, care se pot adapta oricarui spatiu).

• Combinatii de culori tari si neutre

Un alt trend pentru a doua jumatate a anului 2020 in materie de mobila de bucatarie este imbinarea nuantelor tari cu cele neutre.

Vorbim, in acest caz, de culori precum albastru, verde, rosu sau purpuriu, care isi fac loc in finisajele mobilei sau chiar in culorile dominante. De altfel, nu de putine ori vei intalni in showroom-uri mobila de bucatarie cu o fundatie simpla, in culori neutre, completata de aceste finisaje indraznete, in culori vii, care pun in valoare intregul corp de mobilier.

Iar daca vorbim despre designul incaperii, atunci trebuie sa stii ca, din acest punct de vedere, nu exista combinatii de culori pe care trebuie sa le eviti, asa cum nu exista nici combinatii de culori recomandate. Totul e sa ai grija sa alegi nuante complementare, care se completeaza reciproc si care ofera un efect vizual placut.

• Materiale eco-friendly si „industriale”

Materialele care sunt in trend in a doua jumatate a anului 2020 se afla intr-o totala contradictie: pe de o parte avem materialele eco-friendly, precum lemnul din artar, stejar alb sau nuc, iar pe de alta parte avem corpurile de mobila realizate din materiale reci, industriale, precum otel inoxidabil, fier, cupru sau alama.

In privinta materialelor ai, asadar, mai multe alternative. Totul depinde, in cele din urma, de stilul de amenajare al incaperii. Daca, de exemplu, optezi pentru un design mai cald sau clasic, atunci ideal ar fi sa iti indrepti atentia catre o mobila de bucatarie realizata din lemn. Dimpotriva, daca stilul de amenajare al incaperii este unul modern, atunci poti opta pentru mobila in culori neutre sau in nuante reci de auriu sau negru mat, cu finisaje metalice.

In plus, daca iti doresti ceva mai indraznet, poti alege sa aduci in bucatarie materiale mai neobisnuite, precum beton, piatra naturala sau chiar verdeata. Plantele si gradinile verticale sunt tot mai populare in bucatariile internationale, asa ca poti incerca sa aduci si tu aceasta tendinta in bucataria ta, fara teama ca vei gresi.

• Aparate electrocasnice si accesorii hi-tech integrate

Daca vorbim despre tendinte in privinta alegerii aparatelor electrocasnice si a aceesoriilor din bucatarie, atunci trebuie sa mentionam ca trendul merge, in acest caz specific, in directia aparaturii de ultima generatie, care poate fi integrata cu usurinta in mobilier.

Astfel, a doua jumatate a anului 2020 este dominata de exemplu, de frigidere cu compartimente diferite, care au manere ascunse, integrate in configuratia mobilierului. De asemenea, in bucatariile internationale remarcam prezenta aparatelor electrocasnice cu functii inteligente, cu conectivitate la Wi-Fi si care pot fi controlate atat prin aplicatii, cat si tactil.

Regula de aur? Cu cat aparatura e mai hi-tech, cu atat bucataria respecta mai fidel trendul.

• Forme indraznete

Daca vorbim despre trenduri in materie de mobila de bucatarie nu putem sa omitem formele indraznete. Poti opta, de exemplu, pentru un corp de mobila care are dulapurile superioare asimetrice sau chiar supradimensionate.

Avantajul, in cazul acestei tendinte, tine de faptul ca formele indraznete au avantajul de a putea scoate corpul de mobilier din anonimat iar acesta, la randul sau, va oferi personalitate incaperii.

In concluzie, 2020 este anul in care renuntam la bucatariile reci si impersonale. Nu in ultimul rand, nu uita ca, orice ai alege, este important ca alegerea ta sa reflecte si stilul distinctiv personal.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare