Amenajarea casei

#depozitare #spatiu #organizare #debara #dulap #bar #birou

5 transformari creative si functionale pentru un spatiu ingust

Spatiile inguste din locuinta sunt dificil de organizat si amenajat astfel incat sa devina cu adevarat utile. Daca ai un vechi dulap in perete, o debara sau o camara pe care nu o mai folosesti, poti sa renovezi acest spatiu stramt oferindu-i o alta intrebuintare . Fii creativ si transforma un loc ingust intr-o zona atractiva si functionala.

1 Construieste o mini biblioteca
 

Daca ai multe carti prin casa si nu ai reusit sa le gasesti un spatiu adecvat in living sau in alte camere, de ce nu ai construi o mini biblioteca dintr-o fosta camara? Renunta complet la usa pentru a deschide spatiul. Monteaza rafturi pe cei trei pereti, de dimensiuni reduse, astfel incat sa nu blochezi intrarea. Fa rafturile pe comanda sau cumpara un mobilier care se poate monta in functie de dimensiunile spatiului tau. Foloseste-le de jos pana sus, pentru ca spatiul sa fie exploatat la maxim.

Sursa foto: realsimple.comDa viata acestei zone de lectura printr-un covoras, o vaza mare asezata pe podea sau alte accesorii, precum o scara. Aceste accesorii inveselesc spatiul, dar il si leaga de restul casei, stergand astfel impresia de zona ingusta, prinsa intre trei pereti. Nu uita de iluminat (natural sau electric). Astfel, vechea ta camara va deveni o biblioteca primitoare.
 

2 Amenajeaza-ti propriul bar
 

Un dulap montat in perete poate fi transformat intr-un minibar atractiv. Foloseste rafturi in partea de sus si suporturi speciale pentru pahare si un blat sau o masa in jumatatea de jos.

Sursa foto: realsimple.comCateva spoturi luminoase vor definitiva noul spatiu de recreere. Nu trebuie neaparat sa ai foarte multe sticle cu bauturi alcoolice. In sertare si in dulapurile inchise cu usi poti pastra si alte lucruri, astfel incat vei folosi acest spatiu la maxim.
 

3 Amenajeaza un birou intim
 

Uneori locuinta poate sa nu dispuna de o camera destinata in mod special biroului. Asezat in living, biroul poate strica aspectul general al incaperii din cauza firelor de la calculator, DVD-urilor imprastiate si obiectelor de papetarie .

Sursa foto: realsimple.comTransforma un vechi dulap in perete, o debara sau o camara nefolosita intr-un birou intim si atractiv. Foloseste un tapet in culori vii si exploateaza spatiul de sus punand rafturi. O metoda moderna si atractiva de a inchide cumva acest spatiu este sa folosesti o perdea dintr-un material textil deosebit sau chiar panouri japoneze .
 

4 Amenajeaza o prelungire a baii
 

Masina de spalat si lucrurile de toaleta care nu au putut fi depozitate in baie pot sta intr-un fost dulap in perete sau in alt spatiu similar. Zugraveste peretele in culori luminoase, pentru ca aceasta zona sa nu fie una intunecata si anosta.

Sursa foto: hgtv.comPune becuri cu lumina neutra si foloseste rafturi si accesorii pentru agatat haine si alte obiecte. O astfel de zona ar fi bine sa aiba usa sau o delimitare printr-o perdea sau un panou.
 

5 Amenajeaza un dressing
 

Pentru a avea propriul tau dressing nu este obligatoriu sa dispui de un spatiu mare cat o camera obisnuita. Transforma un spatiu ingust in propriul tau dressing prin amenajarea unor dulapuri sau rafturi. Acestea ar trebui sa fie dispuse de-a lungul peretilor astfel incat sa nu blocheze intrarea.

Sursa foto: access.decorati.comDaca mai ai loc de un scaunel, cu atat mai bine. Nu uita sa folosesti un bec cu o lumina suficient de puternica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului