Amenajarea casei

# vanzare casa #renovari casa #valorificare casa #cumparare casa #renovari inutile

5 tipuri de renovari care nu cresc valoarea casei tale

Te gandesti sa iti supui locuinta unor renovari care sa creasca valoarea locuintei tale, in eventualitatea in care vei decide in cele din urma sa o vinzi sau sa o inchiriezi? Gandeste-te de doua ori inainte sa faci o investitie, intrucat unele achizitii ar putea sa iti aduca mai degraba un deserviciu.

Daca un parchet nou sau cateva decoratiuni de bun gust adauga un plus de valoare oricarei case, exista si cateva tipuri de renovari care nu merita investitia. Iata ce sa eviti, daca vrei sa iti valorifici casa pentru vanzare sau inchiriere!


1. Montarea unei piscine in curte

Ai putea sa crezi ca o piscina frumoasa in curtea din spate va aduna cozi intregi de cumparatori generosi ai casei tale. Ei bine, expertii spun ca multe familii evita sa isi asume cheltuielile de intretinere a unei piscine sau riscurile de accidentare prin inec, daca au copii mici.


2. Transformarea unui dormitor in birou sau crama

Transformarea unuia dintre dormitoarele case intr-o incapere cu alt scop (birou de lucru, biblioteca, crama etc.) este destul de riscanta pentru valorificarea locuintei. Odata ce amenajezi camera cu aparate frigorifice sau rafturi, va fi dificil de reamenajat ca dormitor. Noul proprietar va considera ca este nevoit sa faca o investitie suplimentara pentru renovare, asadar va fi dispus sa plateasca un pret mai mic pentru casa.


3. Mochetarea casei

Cu cat montezi mai multa mocheta in casa, cu atat va fi mai greu de vandut proprietatea. Mochetele si covoarele se murdaresc mai usor, ingusteaza vizual spatiul si sunt dificil de intretinut. In schimb, podelele cu parchet din lemn sunt primele in preferintele cumparatorilor, de aceea este mai bine sa investesti intr-o astfel de amenajare, pentru o valorificare mai buna a casei.


4. Instalarea de candelabre luxuriante

Candelabrele luxuriante pot avea un impact surprinzator asupra casei, de aceea poti fi tentat sa investesti in modele foarte scumpe, sperand ca iti vor face casa mai valoroasa. In realitate, eventualul cumparator poate sa nu aprecieze stilul opulent si sa nu fie dispus sa plateasca pentru asemenea piese de decor exclusiviste. Simplu, modern si minimalist - acesta este stilul avantajos al decoratiunilor.


5. Amenajarea costisitoare a garajului

Unele familii amenajeaza garajul ca pe o camera de joaca, dotand-o cu mese de biliard si televizor, insa cei mai multi oameni vor un garaj doar pentru a-si adaposti masina si atat, considerand inutila platirea unui pret mai mare pentru un garaj supramenajat.

Sursa foto: restyleloft.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea