Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #perne #perne decorative #alegere perne decorative

5 sfaturi pentru a alege pernele decorative ideale

Pernele decorative sunt elemente subtile, care pot schimba insa intregul aspect nu doar al canapelei, cat si al intregii camere. Inainte de a le alege insa trebuie sa tii cont de cateva criterii importante. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta in acest sens:

1. Numarul pernelor

Un criteriu foarte important pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa iti achizitionezi perne decorative este numarul acestora. In cazul in care incarci o canapea cu prea multe perne decorative, acestea vor fi extrem de inconfortabile pentru invitati, deoarece se vor impiedica mereu de ele. In functie de numarul de persoane pe care le poate gazdui o canapea trebuie sa alegi si numarul pernelor. Fiecare persoana trebuie sa aiba cate una, insa ai grija ca ele sa nu ocupe prea mult si din spatiul de relaxare. Daca invitatii trebuie sa mute pernele pentru a putea sta confortabil, atunci cu siguranta numarul acestora este prea mare. Acelasi lucru se intampla si in cazul unui pat.

2. Umplutura

O perna bine umpluta ofera si un confort mai bun. Cele mai bune alegeri sunt cele cu puf sau cu pene. Daca vrei insa o alternativa de mijloc, poti alege pernele din poliester. Acestea din urma se spala foarte usor la masina si nici nu se deterioreaza atat de repede.

3. Forma

Forma unei poate fi una traditionala sau excentrica, insa, inainte de toate, aceasta trebuie sa fie functionala. O perna in forma de patrat ofera un confort mai mare, deoarece prezinta un suport complet pentru spate, iar cele dreptunghiulare sau triunghiulare pot oferi un sprijin mai mare pentru partea inferioara a spatelui. Pernele decorative au insa, de cele mai multe ori, o forma rotunda.

4. Materialul

Materialul din care trebuie sa fie confectionate pernele decorative trebuie sa se potriveasca cu materialul din care este realizata canapeaua. Evita-le insa pe cele de matase, deoarece pe acestea aluneci foarte usor. Mergi insa pe texturi mai mate, precum bumbac sau poliester.

5. Aspectul decorativ

Decorarea canapelelor cu perne este o modalitate de distractie. Exista numeroase maniere de a aranja pernele decorative. De la cele simple, pana le cele neutre sau indraznete si vibrante. Nu exista absolut nicio formula pentru decorul acestora.

Sursa foto: buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului