Amenajarea casei

#produse de curatat #casa eco #casa ecologica #schimbari casa #produse fara parfum

5 schimbari usoare pentru o casa eco

Daca iti doresti ca locuinta ta sa devina un spatiu mai eco, afla ca nu este nevoie sa realizezi schimbari majore. Incepe prin a intreprinde cateva modificari la indemana si bucura-te, apoi, de rezultate! Descopera, in continuare, 5 schimbari facile pentru a avea o casa eco !

1 Renunta la produsele toxice de curatat

Produsele de curatat, disponibile in comert, sunt in marea lor majoritate toxice pentru mediul inconjurator si, implicit, pentru om si animale. Pentru a scapa de influenta lor nociva, este suficient sa le inlocuiesti cu unele prietenoase cu mediul inconjurator. Apeleaza la solutii naturale de igienizare a suprafetelor din casa si cauta magazine care comercializeaza produse de curatat pe baza de plante. Fii precaut, insa, si in cazul acestor din urma produse: citeste intotdeauna eticheta cu lista ingredientelor pentru a te asigura ca solutiile nu contin si substante daunatoare.

2 Izoleaza temeinic casa

Tot pentru a contribui la miscarea mondiala de protejare a mediului inconjurator, te-ai mai putea asigura ca locuinta ta este izolata corespunzator. Intereseaza-te de izolarea peretilor exteriori la blocul tau si, daca procedura nu este programata intr-un viitor apropiat, demareaza tu insuti procesul.

Izolarea peretilor, astuparea gaurilor prin care intra aerul in casa si inlocuirea ferestrelor cu geamuri termopan sunt doar cateva dintre investitiile care se vor amortiza in scurt timp datorita facturilor la utilitati care se vor reduce simtitor (cu 20%-30%).

3 Evita introducerea vaselor de plastic in cuptorul cu microunde

Daca folosesti cuptorul cu microunde pentru a-ti incalzi mancarea acasa si la birou, evita sa utilizezi vase din plastic in acest scop. Odata incalzit, plasticul elimina in mancare substante toxice, printre care se numara compusi perturbatori endocrini (printre care si renumitul bisfenol A ).

In consecinta, este important sa utilizezi vase din sticla sau din ceramica rezistenta in locul celor din plastic. Pe langa faptul ca iti protejezi sanatatea, contribui si la reducerea recipientelor de plastic care polueaza mediul inconjurator.

4 Foloseste produse fara parfum

Fie ca este vorba despre produsele utilizate la curatenia casei sau cele de ingrijire corporala, o varianta eco si mult mai sanatoasa ar fi produsele fara parfum. In general, parfumul inclus in produsele din comert contine substante care perturba hormonii si care pot afecta si ecosistemul in momentul in care ajung in sistemul de canalizare si chiar si in panza freatica.

Daca preferi sapunurile, produsele de curatare si cosmeticele parfumate, este indicat sa optezi pentru variantele al caror parfum este dat de uleiuri esentiale, nu de aditivi toxici.

5 Redu utilizarea insecticidelor

In loc sa achizitionezi produse din comert destinate controlului daunatorilor din casa, ideal ar fi sa previi aparitia acestora. Primul pas este mentinerea unui nivel optim de curatenie in casa (pentru a evita infestarea cu gandaci), urmat de montarea unor plase impotriva tantarilor. In situatia in care esti nevoit sa folosesti insecticide, opteaza pentru variante mai putin daunatoare mediului inconjurator.

Sursa foto: blog.greenearthbamboo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare