Amenajarea casei

#piese de mobilier #living #mobilier living #living mic #mobilier casa #culori living

5 schimbari pentru un living mic

Un poate avea avantajul de a fi intim si placut, ideal pentru petrecerea dupa-amiezelor tarzii si a serilor linistite. Amenajarea acestei camere impune o abordare unica, avandu-se in vedere optimizarea spatiului si folosirea ingenioasa a culorilor pentru a pune in evidenta arhitectura camerei.

1 Dimensiunea

O canapea ingusta, cu doua locuri, inghesuita intr-un colt si doua scaune lipite de ea nu vor face camera sa para mai mare sau spatiul mai generos. Un astfel de aranjament va influenta negativ atmosfera camerei, facand-o sa para neprimitoare.

Ca alternativa, rezuma-te la doua-trei piese de mobilier cu spatarul jos si brate care iti asigura confortul cand te asezi pe ele. Foloseste mese care au spatii de depozitare sub ele, cu sertare. Te vor ajuta sa iti organizezi mai bine lucrurile si sa eviti aglomerarea spatiului.

2 Amplasarea

Pastreaza o schema aerisita cand stabilesti amplasarea pieselor de mobilier. Cel mai bine ar fi sa folsoesti schema standard, in forma de U, cu canapeaua la perete si scaunele in lateralele ei, care pot fi intoarse catre televizor, in anumite momente. Acest aranjament va oferi senzatia de spatiu mai liber, dar si de a traficului.

3 Accesoriile

Foloseste accesoriile cu masura, dar nu ocoli culorile tari si textura. Sunt ideale tablourle pe panza, vasele supradimensionate, pernele de podea din materiale interesante etc. daca ai o colectie de poze, ar fi bine s-o plasezi pe un hol sau o nisa, nu intr-=un living ingust.

4 Culoarea

Foloseste degradeuri interesante pe pereti sau in cazul materialelor textile existente in camera. Joaca-te cu orice element arhitectural cum sunt arcadele de la intrare sau peretii ovali.

Daca preferi peretii de culori deschise, adauga un accent intr-o nuanta inchisa, contrastanta sau joaca-te cu draperii si perdele viu colorate.

5 Lumina

Lumina poate scoate in evidenta anumite culori si texturi din living-room. Pune in evidenta canapeaua cu ajutorul unor lampi sau veioze inalte, amplasate pe masuta de cafea . Pune cate o lampa in doua colturi opuse ale camerei, dar plaseaza-le la inaltimi asemanatoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea