Amenajarea casei

#casa #amenajare casa # amenajare camera bebelusi #camera bebelusi

5 reguli in amenajarea unei camere pentru bebelusi

Amenajarea camerei bebelusului este un proiect care necesita timp, bani si energie. Pentru a fi sigura ca nu scapi nimic important din vedere, tine cont de regulile de baza in amenajarea acestui spatiu special din casa ta.

Iata 5 reguli pentru amenajarea unei camere de bebelusi:

1. Planifica amenajarea camerei pentru bebelusi din timp

Nu lasa pe ultima suta de metri stabilirea lucrurilor pe care vrei sa le ai in acest spatiu. Piata destinata produselor pentru copii este extrem de variata, iar parintii tind adesea sa plateasca oricat deoarece se pierd in multele variante pe care le au la dispozitie.

Exista multe produse utile, cum sunt sacii de iarna pentru bebelusi, utili pentru culcarea sau transportul copilului intr-un sac de dormit moale si calduros. Alte produse sunt optionale, precum sacul pentru scaunele obisnuite de masa. In loc sa platesti 150 lei pentru un fel de ham care se prinde pe un scaun normal de masa, poti cumpara un scaunel de luat masa pentru copii.

Daca planifici din timp, nu vei mai fi stresata din cauza listei lungi de cumparaturi si vei avea suficienta energie pentru micutul tau.

2. Investeste in accesorii de protectie a copilului

Sistemul electric din camera copilului nu trebuie sa aiba nicio hiba. Monteaza aparatoare pe prize pentru protectia copilului. Cumpara o luminita de veghe pentru camera celui mic. Seara, cand ii spui o poveste, o astfel de lampa creeaza o atmosfera deosebita.

Nu pune in camera micutului medicamente, sertare grele sau lucruri care il pot pune in pericol.

Pentru ca incaperea sa se aeriseasca bine, alege perdele si draperii usoare. Cand este prea cald in camera bebelusului, acesta nu doarme suficient si sufera de un disconfort care poate fi usor corectat.

3. Alege piese de mobilier pe termen lung

Patutul de bebelus este absolut necesar in primii 2-3 ani de viata, insa, in timp, vei renunta la el. Cu toate acestea, alte piese de mobilier pe care le achizitionezi pot sa ramana in camera o perioada mai lunga de timp. Alege, asadar, gandindu-te pe termen lung si tine cont de spatiu de care dispui in camera. Nu aglomera camera bebelusului, deoarece in cativa ani vei avea nevoie de un loc pentru biroul scolarului.

O masuta de infasat cu sertare poate fi transformata intr-o comoda mai tarziu. Dulapul de haine poate fi facut pe comanda, pentru a folosi la maxim spatiul. Acesta este o investitie pe termen foarte lung, chiar si pana la adolescenta.

4. Alege intai materialele textile

Produsele pentru copii facute din material textil sunt deosebit de frumoase. Cu ajutorul lor, se poate amenaja o camera tematica, cu personaje din basme sau desene in culori vesele. Alege intai mobila si accesoriile textile precum perdeaua si covorul inainte de a vopsi camera. In caz contrar, este indicat sa zugravesti intr-o nuanta neutra, luminoasa.

5. Confera coerenta spatiului din camera bebelusului

Camera bebelusului este amenajata cu o multime de obiecte si accesorii care pot arata haotic daca nu sunt puse intr-o anumita ordine. De obicei, paticul bebelusului este piesa centrala a camerei si in jurul lui sunt dispuse toate celelalte lucruri. Piesa centrala poate fi si o pictura murala, un dulap cu multe compartimente sau un fotoliu mare si confortabil pentru copil si parinte.

Foto: comluv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare