Amenajarea casei

#mobilasimex.ro #living #sufragerie #mobila

5 principii ale unei sufragerii elegante

In sufragerie, eleganta depinde de modul in care imbini stilul si confortul. Descopera 5 principii ale unei sufragerii elegante, care te pot ajuta sa schimbi in bine look-ul casei tale.

Un spatiu cu un stil foarte modern, dar rece si lipsit de confort, nu poate fi cu adevarat elegant. Pentru un look sofisticat, dar care este demn de un camin cald, urmeaza cateva principii simple.

Decoreaza sufrageria cu mobilier din lemn masiv

Mobila din lemn masiv asigura un element care lipseste de la mobilierul foarte modern din metal, sticla sau plastic: senzatia de trainicie. Cateva piese cu un design potrivit cu viziunea ta pot completa cu adevarat look-ul sufrageriei. Nu toate piesele de mobilier din lemn masiv au un look clasic, dar aspectul lor ofera un aspect mai placut sufrageriei tale.

Creeaza un spatiu cald si confortabil

Senzatia unui camin este foarte importanta in sufragerie, iar mobilierul este elementul principal prin care o poti crea. O canapea mare si comoda, cu perne decorative, este o idee buna, dar este important sa nu cumperi piese de mobilier prea mari pentru spatiul pe care il ai la dispozitie.

Atunci cand tavanul nu este foarte inalt, evita corpurile de iluminat masive, deoarece aceste pot oferi senzatia unui spatiu inghesuit. Aceasta coordonare a spatiului, pe orizontala si pe verticala, care sa lase suficient loc pentru te plimba cu usurinta prin toata camera este deosebit de importanta.

Asigura repetarea motivelor grafice

Aspectul finisat si omogen al unei sufragerii elegante tine si de repetarea motivelor grafice, pe cel putin doua piese de mobilier sau texturi. Din acest motiv, este mai bine sa incepi cu un set de mobilier, la care poti adauga si alte piese de mobilier, care apartin aceluiasi stil.

Limiteaza paleta cromatica

O sufragerie eleganta are in general o paleta cromatica limitata la cateva nuante. Culorile naturale sunt mult mai relaxante pentru tine, dar si pentru musafirii pe care ii vei primi in sufragerie. Asigura-te ca nu folosesti prea multe culori si ca nu exista contraste puternice.

Combina in mod rafinat texturile

Un element care ofera si eleganta si confort este modul in care texturile sunt imbinate corect. Daca ai peretii monocromatici fara texturi deosebite, ai mai multa libertate pentru alegerea tapiteriei pentru mobilierul dintr-o sufragerie de nota 10.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului