Amenajarea casei

#amenajare casa #mobilier #mobila

5 ponturi pentru montarea mobilei noi

Mobila moderna vine la pachet in cutii plate, in mai multe piese care urmeaza sa fie asamblate. In cazul unei bucatarii, poti solicita serviciul de montare la domiciliu. Ce te faci, insa, cand cumperi o simpla comoda, cateva etajere sau o masa? Montarea mobilei necesita rabdare si atentie pentru detalii. In multe cazuri, insa, nu trebuie neaparat sa ai talent. Este suficient sa citesti instructiunile si sa urmezi pasii intocmai.

Iata 5 ponturi pentru montarea mobilei noi:


1 Ajutor suplimentar pentru montarea mobilei


Daca te-ai decis sa asamblezi o piesa de mobilier pe cont propriu, gandeste-te daca ti-ar folosi ajutorul unei rude sau al unui prieten. Unele placi pot fi foarte grele, mai ales cele din lemn masiv si o pereche de maini in plus nu strica niciodata.


2 Planifica ziua asamblarii


Montarea unei piese de mobilier este un proces dificil chiar si pentru persoanele experimentate. Cei care platesc firme specializate pentru montaj trebuie sa astepte cateva ore pana cand mobila de dormitor, bucatarie sau living este gata. De aceea, un lucru important de avut in vedere este durata. O mobila de mari dimensiuni ia chiar si jumatate de zi pentru a fi montata cap-coada. Alege o zi in care nu ai nimic altceva planificat, pentru a nu exista niciun fel de presiuni.


3 Pregatirea spatiului pentru asamblarea mobilei


Alege un spatiu liber din casa, plat si curat. Pachetele cu mobila gata de asamblat sunt, in general, pline de praf si rumegus. Pentru a proteja podeaua, indeparteaza covoarele si intinde o folie de plastic. Adu uneltele necesare pentru asamblat: surubelnite drepte si in stea, ciocane si clesti. Vei avea nevoie si de o ruleta sa masori bucatile de mobila si sa identifici, astfel, care sunt elementele corespunzatoare desenului din instructiuni.


4 Organizeaza piesele de montat


Scoate mobila din pachet si organizeaza-o dupa dimensiuni. Iti va fi mai usor sa gasesti piesele atunci cand ai, de exemplu, toate usile puse laolalta. Desfa pachetul de cuie si incepe sa citesti instructiunile de montare. Acest pas este extrem de important, deoarece nu sunt intotdeauna extrem de clare schemele.

Uneori, textul are numere si dimensiuni, in timp ce placile din desen sunt notate cu litere. Este nevoie de atentie speciala pentru a corela cele doua informatii. Alteori, o pereche de cuie se pune in placa de jos intr-o directie, iar in placa de sus cuiele se prind invers.

Pune instructiunile in acelasi loc, undeva la indemana, pentru a nu le cauta mereu printre placi si cuie. Ai mare grija de sacul de plastic unde ai toate suruburile si cuiele. Acestea sunt special concepute pentru a se fixa bine in materialul din care este facuta mobila, dar si in peretii tai.


5 Asambleaza mobila cumparata


Uita-te la fiecare placa in parte si incepe cu cea de la baza. Uita-te la muchii, pentru a-ti da seama care trebuie asezata in fata si care va fi la spate, pe perete. Verifica si partea cu gaurile facute din fabrica, pentru a sti cum o asezi, cu fata in sus sau in jos. Fa aceste verificari cu fiecare placa in parte, pentru a nu fixa o bucata de mobila invers decat este normal (fata-verso).

Desi poti demonta o bucata fixata gresit, uneori apar accidente cand scoti suruburile: gaurile se largesc, cuiele se indoaie, colturile mobilei se zgarie etc.

De fiecare data cand montezi o latura a mobilierului, asigura-te ca aceasta este bine fixata cu suruburi care se strang.

Sursa foto: montrealeasymoving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea