Amenajarea casei

#organizare #curatenie #organizare spatiu

5 ponturi pentru a elimina dezordinea din casa

O casa intesata cu lucruri care nu iti mai folosesc nu este cel mai bun mediu pentru o viata lipsita de griji. Cum nu este foarte greu sa te trezesti intr-o dezordine totala, cu o casa aglomerata din cauza obiectelor vechi si inutile, este momentul sa iei masuri si sa te eliberezi. Iata cateva ponturi !



1
Gaseste un loc pentru fiecare obiect


Daca nu stii unde sa plasezi multitudinea de obicte din casa ta, acestea pot contribui la sporirea dezordinii din locuinta. Bineinteles, nu este cea mai buna ideea sa scapi de haos plasand la intamplare lucrurile care te incomodeaza: organizeaza-te si pune fiecare obiect intr-un loc anume, unde sa il gasesti cu usurinta. Nu uita, de asemenea, sa pui la loc fiecare lucru imediat dupa ce nu iti mai trebuie. Amanarea nu va face decat sa creeze si mai multa dezordine.


2 Nu acoperi suprafetele plane


Suprafetele plane din interiorul casei tale sunt cele mai predispuse acumularii de obiecte ce creeaza dezordinea. De aceea, tine minte sa le eliberezi intotdeauna, pentru a obtine mai mult spatiu si a scapa de senzatia de sufocare , data de prezenta unei multitudini de obiecte. Lasa mesele si suprafetele din bucatarie, de pilda, cat mai goale. Vei remarca instant senzatia de bine pe care ti-o ofera absenta dezordinii!


3
Fa curat din mers


Cea mai buna metoda de prevenire a dezordinii generalizate este aceea de a face curat din mers. Cu alte cuvinte, o data ce nu mai ai nevoie de un anumit lucru, pune-l la locul sau. Spre exemplu, seara, cand te intorci de la serviciu, nu iti lasa hainele aruncate pe un scaun, ci pune-le direct in cosul de rufe sau in dulap.

Un astfel de obicei te scuteste de efortul suplimentar de a scapa de dezordinea din toate incaperile casei intr-o singura sesiune de curatenie si ii determina si pe ceilalti membri ai familiei sa iti urmeze exemplul.


4 Scapa de lucrurile nefolositoare


Daca depozitarea lucrurilor personale nu te elibereaza de senzatia de aglomerare si dezordine, atunci este momentul sa initiezi o triere. Scapa de hainele pe care nu le-ai mai purtat de doi ani, de revistele si ziarele pe care nu o sa le mai rasfoiesti niciodata, de filmele pe care stii ca nu o sa le revezi, etc. Nu te agata de lucrurile care nu iti mai folosesc!

Chiar daca este firesc sa pastrezi obiecte cu valoare sentimentala, nu le transforma pe toate in lucruri la care nu poti sa renunti. Daca iti este greu, doneaza -ti lucrurile unei persoane care are mai multa nevoie de ele decat ai tu. Te vei simti mult mai bine.


5 Organizeaza-te


Simplul gand de a te apuca de curatenie pentru a scapa de dezordinea din casa te poate determina sa amani la nesfarsit acest demers. Prin urmare, ideal ar fi sa iti imparti treaba pe sarcini mai marunte, usor de dus la indeplinire, care nu te vor stresa peste masura.

Spre exemplu, intr-o dupa-amiaza, propune-ti sa scapi de lucrurile din dulapul din dormitor. Intr-o alta, de cele din bucatarie, si tot asa. In doar o saptamana, vei constata ca locuinta ta este mult mai ordonata, mai curata si mai putin aglomerata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului