Amenajarea casei

#dormitor de vis #piese de mobilier #mobilier dormitor #dormitor

5 piese de mobilier care te vor ajuta sa creezi un dormitor de vis

Dormitorul reprezinta una dintre cele mai intime incaperi din locuinta, nu doar pentru ca este camera in care dormi, ci si cea in care te relaxezi si iti incarci bateriile dupa o zi grea de munca. Din acest motiv, dormitorul trebuie amenajat cu grija, in functie de stilul tau de viata si de preferintele cromatice, astfel incat sa creezi un dormitor de vis, care sa te reprezinte. Iti prezentam, in randurile de mai jos, care sunt cele mai importante piese de mobilier care nu trebuie sa-ti lipseasca din dormitor, pentru a beneficia de tot confortul de care ai nevoie.

 

Patul

De cele mai multe ori, indiferent de marimea dormitorului, patul este pozitionat in functie de fereastra. Totodata, este indicat sa asezi patul mai departe de usa, pentru a nu resimti pierderile de caldura si pentru a nu ingreuna accesul in camera. Fiind o piesa de mobilier care nu poate lipsi din dormitorul tau, trebuie sa alegi paturi comode si moderne, care sa puna in valoare intregul design al incaperii. Daca nu vrei sa alegi un pat matrimonial clasic, poti opta pentru un pat tapitat, care se incadreaza cu succes in orice stil de amenajare, asa cum gasesti pe tamos.ro. Investeste in saltele si perne de calitate, care sa-ti garanteze un somn odihnitor si nu uita de lenjeriile de pat, pe care le poti alege in functie de stilul de amenajare a dormitorului.

Dulapul sau dressingul

In cazul in care te bucuri de un dormitor de dimensiuni mari, poti folosi si obiecte mari de mobilier, pentru a crea un dormitor pe gustul tau. Astfel, dressingul sau dulapul reprezinta idei spre care te poti indrepta, in functie de culorile pe care le preferi. Daca spatiul din dormitor nu iti permite, este indicat sa optezi pentru una dintre aceste piese de mobilier, astfel incat sa eviti aglomerarea camerei. In functie de nevoile tale, poti alege o compartimentare corecta a dressing-ului si culori care sa se potriveasca cu restul decorului. Tot pentru un dormitor mic, sunt recomandate si culorile deschise pentru mobilier si pereti, care vor crea iluzia unui spatiu mai mare si mai aerisit.

Noptierele

La fel ca patul, noptierele sunt nelipsite din amenajarea oricarui dormitor modern. Astfel, daca in dormitorul tau se afla un pat matrimonial si beneficiezi de suficient spatiu, poti plasa doua noptiere de ambele parti ale patului. In functie de modul in care este decorat dormitorul, poti alege modele clasice de noptiere, cu sertare sau pentru polite, daca design-ul dormitorului este minimalist. Noptierele pot fi folosite si ca mici spatii de depozitare, pentru a evita un aspect aglomerat al incaperii.

Biroul

Dormitorul reprezinta un spatiu mai linistit, ferit de agitatia zilnica, in special in casele in care locuiesc mai multe persoane. Pentru ca aceasta incapere nu contine multe piese de mobilier, ci doar un pat, noptiere si un dressing, exista cel putin un colt in care poti amenaja un biroul confortabil, pe care il poti folosi pentru munca. Daca stilul de amenajare iti permite, poti amplasa biroul catre fereastra, pentru a beneficia de lumina naturala.

Obiectele de decor

In afara de piesele de mobilier, care te ajuta sa creezi un dormitor ideal, sunt importante si accesoriile pe care le alegi pentru amenajarea casei. Astfel, te poti indrepta catre alegerea perdelelor si draperiilor cu texturi vaporoase, care iti vor oferi o lumina naturala ideala pe parcursul zilei. Covoarele de dimensiuni mici pot fi alese in culori cat mai apropiate de mobila, pentru a uniformiza aspectul camerei. Pentru a decora dormitorul, te poti indrepta si catre alegerea obiectelor care sa infrumuseteze incaperea: suporturile pentru lumanari, plantele, ceasurile de perete, ramele foto sau ghivecele fiind doar cateva dintre ele. Nu vei avea nevoie decat de putina imaginatie si un buget redus, pentru a transforma un dormitor banal intr-o camera de vis!

Dormitorul reprezinta una dintre cele mai importante incaperi din casa ta. De aceea, atentia pe care o acorzi amenajarii acestui loc iti va influenta atat confortul, cat si starea de bine!

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea