Amenajarea casei

# mobila designer #designeri celebri #designer interior #amenajare casa #designer #mobila lemn

5 piese de designer de care te vei indragosti

De cate ori nu v-ati pierdut intr-un magazin de mobila printre piese de care pur si simplu v-ati indragostit instantaneu? Si asta chiar fara sa dati peste piese de designer, de top, care pana de curand nici nu erau accesibile in Romania.

Chiar daca nu vi le permiteti, nu inseamna insa ca nu le puteti admira sau nu va puteti inspira din linia acestora pentru a crea un decor special chiar la voi acasa. Iata cinci piese deosebite, care demonstreaza ca si creatia de mobilier poate fi o arta:

1. Christopher Guy - Flame Chair 

Un scaun care aminteste de gratia unei balerine. Luxos, cu linii care curg si par sa nu se mai opreasca, aproape ca nu-ti vine sa crezi ca este o simpla piesa de mobilier. De altfel, aceasta este semnatura lui Christopher Guy - luxul.

2. Paola Navone - Chester Moon Sofa

Designerul italian care lanseaza colectii de succes sub brandul italian Gervasoni a creat aceasta canapea confortabila care se integreaza perfect atat intr-un decor clasic, cat si intr-unul industrial, modern. 

3. Ingo Maurer - Birdie 

Corpurile de iluminat sunt de multe ori ignorate pe nedrept. Mai ales ca au darul de a aduce atat de multa bucurie. Aceasta creatie marca Ingo Maurer este pe cat de simpla, pe atat de uimitoare. Minimalista si in acelasi timp complexa, este perfecta intr-un decor romantic sau industrial, in bucatarie sau dormitor, dining sau living. 

4. Tom Dixon Wingback Chair 

Designerul Tom Dixon, apreciat si el mai ales pentru corpurile de iluminat care sunt "la moda" acum si in Romania, are o colectie de mobilier absolut spectaculoasa. Cu siguranta recunoasteti forma acestui fotoliu. Potrivit intr-un decor retro si nu numai, este genul de piesa de mobilier care iti confera intimitate cand ai nevoie, confort - parca te imbratiseaza de cate ori te asezi - si poate fi cu usurinta piesa centrala a unui decor altfel neutru.

5. Jens Risom - T621 Bench 

O piesa clasica, marca Jens Risom, un designer danez, nascut in 1916 care traieste in prezent in Connecticut, SUA, si ale carui piese, prezentate in premiera in anii 1950-1960 sunt pastrate in muzeele de specialitate. De remarcat linia simpla, functionala a piesei. 

Care este preferata voastra?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului