Amenajarea casei

#dormitor #vopsea #culori #decor #amenajare dormitor #pat dormitor

5 pasi pentru a alunga stresul din dormitor

Dupa o zi obositoare, tot ce ai in minte este sa gasesti un coltisor in casa unde sa te poti relaxa. Dormitorul este solutia ideala, insa, pentru a fi cu adevarat relaxant, trebuie sa ai grija sa incluzi in decorul sau cateva lucruri importante. Iata care sunt acestea:


1. Culoarea. 
Cauta sa obtii echilibrul si armonia prin culoarea aleasa atat pentru decor, cat si pentru pereti. Nuantele pastelate de albastru sunt perfecte: ajuta la refacerea sistemului nervos, contribuie la crearea unei atmosfere in care domneste armonia si ofera o stare generala de bine.



2. Lumina. Sa nu crezi ca este suficienta o lustra atarnata de tavan, oricat de sofisticata ar fi aceasta. Este important ca prin draperii sa patrunda lumina calda a soarelui, iar noaptea, iluminatul trebuie asigurat din mai multe surse artificiale, pozitionate in colturi diferite ale camerei.



3. Fotografiile. Inconjoara-te de imagini care iti amintesc de lucruri placute, care te relaxeaza, cum ar fi fotografii de familie sau din vacantele in care te-ai simtit cel mai bine. Cui nu-i place sa adoarma amintindu-si de vacanta in Bali sau sa se trezeasca zambindu-i iubitului/iubitei?



4. Covoarele. Este important ca podeaua sa fie moale si calduroasa, iar un covor te va ajuta sa obtii aceasta senzatie. Mai ales langa pat este bine sa ai o carpeta pufoasa, in care sa-ti scufunzi talpile cand te trezesti. Atentie insa la faptul ca o sursa de praf si de alergeni importanta in casa sunt tocmai covoarele, asa ca pastrati-le foarte curate.


5. Asternuturile. Iti petreci in pat ore importante, asa ca nu fi zgarcit(a) in ceea ce priveste calitatea textilelor, dar si a pernelor, pilotei. Alege unele foarte fine, din materiale cat mai calitative si in culori care sa te binedispuna de fiecare data cand le privesti.



6. Spatiul de depozitare. Dezordinea, aglomeratia sunt surse de stres, asa ca incearca sa pastrezi un dormitor cat mai ordonat. Pentru a ascunde maruntisurile, pot folosi un cufar vechi sau cateva valize vintage. Efectul este garantat.



Sursa foto: ideasforinterior.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea