Amenajarea casei

#obiecte baie #decorare baie #amenajare baie #baie

5 obiecte esentiale in orice baie

Fie ca renovezi ori doar iti doresti sa schimbi cateva elemente din baie, spatiul trebuie sa iti asigure un confort sporit. Pe langa finisaje precum gresia si faianta care au un impact major in aspectul baii, mai sunt si cateva alte obiecte esentiale pe care trebuie sa le montezi. Te ajutam cu cateva recomandari utile!

Petrecem destul de mult timp in baie, motiv pentru care proiectul de amenajare al baii trebuie sa fie unul la fel de important precum proiectul oricarei alte camere din locuinta. Ideea de baza de la care plecam este evitarea aglomerarii spatiului cu obiecte inutile. Sunt doar cateva elemente cu adevarat importante in baie, printre care amintim:

Sistemul de incalzire. Indiferent de modalitatea de incalzire pe care o alegi, centrala termica electrica, pe gaze, etc, pentru a avea caldura oricand ai nevoie de calorifere de baie. Din fericire, exista o gama variata de modele care se adapteaza spatiului, dar si design-ului deja ales baii. Sunt calorifere inguste care se monteaza vertical tocmai pentru a maximiza spatiul, calorifere post prosop considerate utile si pentru uscarea prosoapelor dupa dus, pe care le gasesti in diferite forme si culori.

Dus sau cada. Criteriul de selectie tine cont in primul rand de preferintele fiecaruia, insa modelul pe care il alegi trebuie sa se adapteze spatiului disponibil din baie. Daca optezi pentru o cada, atunci verifica cu exactitate care sunt dimensiunile potrivite. In schimb, daca alegi o cabina de dus, atunci gandeste-te cum poti optimiza cat mai bine spatiu. Cabinele de dus montate pe colt sunt o solutie potrivita.

Oglinzi. Cu cat ai mai multe oglinzi in baie, cu atat spatiul va deveni mai luminos si mai mare, cel putin din punct de vedere vizual. Pentru un decor de efect, poti monta oglinzi cu forme si marimi diferite. Oglinda rotunda cu led deasupra oglinzii, o oglinda dreptunghiulara pe unul dintre peretii baii ori cateva oglinzi mai mici.

Dulap pentru depozitare. Vei avea nevoie de un loc special in care sa depozitezi produsele de curatenie, prosoapele sau poate hainele pentru spalat. Pentru a fi cat mai practic, alege un dulap pe care sa ti-l compartimentezi singur, in functie de nevoile pe care le ai. Il poti monta sub chiuveta sau in spatele usii din baie

Accesorii. Suport pentru prosoape, pentru periuta si pasta de dinti sau pentru hartia igienica, toate sunt indispensabile in baie. De mai multe accesorii nu ai nevoie tocmai pentru a nu aglomera baie. Asigura-te ca alegi accesoriile potrivite, din materiale rezistente si care sa completeze perfect design-ul baii. Nu uita sa alegi si un sistem de aerisire. In baie este un nivel de umiditate ridicat, iar un sistem de ventilatie previne aparitia mucegaiului. Daca iti permite constructia blocului, cel mai bine ar fi sa ai un geam de aerisire in baie, dar si un ventilator pe care sa il alegi in functie de dimensiunea baii. Un ventilator cu o putere prea mica nu ar putea face fata aburilor dintr-o baie de dimensiuni prea mari.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare