Amenajarea casei

# chiuveta doua cuve #alegere chiuveta #chiuveta

5 motive pentru care sa alegi o chiuveta de bucatarie cu doua cuve

Timpul petrecut in bucatarie ar trebui sa reprezinte timp de calitate, pentru ca in primul rand este vorba despre sanatatea noastra. Nimic nu se compara cu alimentele gatite de noi, stiind ingredientele pe care le-am folosit si modul in care le-am preparat. Este adevarat ca daca nu avem timp, putem comanda mancare, pentru ca exista foarte multe alternative sanatoase in ziua de astazi. Insa, daca vrem sa facem economie si chiar sa ne relaxam, ar fi bine sa incercam sa gatim cat mai mult.

Iar daca ne gandim la timpul petrecut in bucatarie, daca ne raportam la o alimentatie sanatoasa, nu ar trebui sa petrecem ore intregi gatind. Sunt mii de retete care se prepara in cateva minute sau care au nevoie de atentia noastra doar pentru a adauga ingredientele intr-un recipient si apoi le putem lasa la cuptor de exemplu.

Cu electrocasnicele moderne ale secolului 21, cina poate fi gata in 30 minute spre exemplu, din care vom participa activ doar 10 minute. De exemplu, putem gati peste la cuptor cu legume: doar scoatem pestele din frigider, taiem legumele preferate, le asezam intr-o tava, adaugam condimente, putina apa si dam totul la cuptor. Mai simplu de atat nu se poate.

Si tot pentru a reduce timpul petrecut in bucatarie, putem profita si de bateriile de chiuveta moderne, dar si de chiuvetele de bucatarie deosebite pe care le gasim in magazinele de specialitate. Spre exemplu, stiati ca puteti achizitiona chiuvete de bucatarie cu doua cuve?

Acestea sunt de mare ajutor si nu doar pentru a economisi timp. Iar in continuare o sa va prezentam cinci motive pentru care sa alegeti o chiuveta de bucatarie cu doua cuve.

 

1. Intr-o cuva puteti spala vasele, iar in cealalta le puteti pune pe cele deja spalate, pentru a le sterge si sorta ulterior.

2. O cuva poate fi folosita pentru a lasa vasele cu depuneri la inmuiat, iar cealalta pentru a le spala pe celelalte.

 

3. Contaminarea incrucisata este foarte periculoasa si din pacate nu multe persoane sunt constiente de aceasta, desi tine doar de reguli elementare de igiena. Asa ca o chiuveta cu doua cuve va poate ajuta sa preveniti acest gen de contaminare: o cuva o puteti folosi strict pentru spalarea fructelor si legumelor, iar cealalta pentru spalatul vaselor si spalarea carnii. Daca doriti sa lasati fructele si legumele in apa o anumita perioada de timp, inainte de a le spala sub jet puternic, aveti nevoie de o chiuveta speciala doar pentru acestea.

4. Pentru a salva timp, cele doua cuve pot fi folosite de catre doua persoane in acelasi timp: fie pentru spalarea vaselor, fie pentru spalarea fructelor si legumelor (dar asta implica montarea a doua baterii de bucatarie).

 

5. Chiuveta cu doua cuve este ideala si pentru zilele mai aglomerate sau daca gatiti foarte mult intr-un timp foarte scurt si nu vreti sa spalati vasele folosite pe moment, dar aveti nevoie de chiuveta libera pentru altceva. Asa ca puteti pune vasele murdare intr-o cuva si puteti folosi cealalta cuva pentru spalarea fructelor sau legumelor ori pentru orice altceva aveti nevoie.

Dupa cum puteti vedea, chiuvetele cu doua cuve sunt foarte folositoare, indiferent de modul in care alegeti sa le utilizati. Chiar va recomandam sa alegeti o astfel de chiuveta si macar cateva minute veti economisi zilnic.

Sursa foto: germanquality.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea