Amenajarea casei

#bloc #locuinta #casa #apartament

5 motive pentru care este mai bine sa locuiesti la bloc

Daca ai aflat de ce este mai bine sa locuiesti la curte, este bine sa ai in vedere si avantajele traiului la bloc. Inainte de a lua o decizie din punct de vedere imobiliar, cantareste cu atentie toate neajunsurile fiecareia dintre variante si alege ceea ce te motiveaza pe termen lung.

 

 

1 Esti mai protejat impotriva hotilor

Atunci cand locuiesti la curte este bine sa iti protejezi casa printr-un sistem de alarma sau de supraveghere video , deoarece aceasta este mult mai vulnerabila in fata talharilor. Un apartament de bloc poate fi mai usor supravegheat de catre vecini. Este bine sa iti iei cateva masuri de precautie atunci cand vine vorba de siguranta, insa este putin probabil sa fii nevoit sa investesti intr-un sistem profesional de alarma.

De asemenea, in cazul in care apare o inundatie sau o scurgere de gaze, vecinii te pot anunta in cel mai scurt timp sau pot actiona chiar ei pentru a preveni producerea de incendii si pagube materiale .

2 Pretul de achizitie este mult mai mic

Acesta este principalul avantaj pentru care majoritatea populatiei prefera traiul intr-un apartament. In vreme ce o casa pe pamant este mult mai costisitoare, iar constructia acesteia presupune atat resurse materiale cat si foarte mult timp disponibil, achizitionarea unui apartament este un plan ce poate fi dus la bun sfarsit mult mai repede.

Avantajele unui trai la curte sunt atat de impresionante incat avem senzatia ca apartamentele sunt mult prea scumpe pentru ceea ce ofera, insa, pe termen lung, costurile de intretinere si renovare ale unui apartament ajung sa ne incante.

3 Ai mai putine responsabilitati

Administratorul blocului are obligatia de a asigura buna functionare a sistemului sanitar si a celui de incalzire. Izolarea termica, curatenia de pe scara precum si interfonul sunt tot responsabilitatile acestuia. Daca locuiesti la curte trebuie sa fii foarte atent pentru ca toate acestea sa functioneze bine, iar in caz contrar, va trebui sa dispui de resurse importante pentru a repara defectiunile

4 Costul utilitatilor este mai mic

Exista cateva datorii pe care trebuie sa le platesti in fiecare luna pentru a putea locui civilizat si legal. Factura de intretinere, cea de energie electrica, cea de gaze si  taxa pentru gunoi sunt de obicei constante sau adaptate in functie de anotimp. Daca la bloc poti beneficia de centrala zonala de furnizare a apei calde si energiei termice, la curte va trebui sa iti instalezi propria centrala. Costurile difera in functie de suprafata, de numarul de persoane dar si de frecventa utilizarilor.

Pe perioada de iarna, un apartament mic se va incalzi mult mai repede si va pastra caldura in interior pentru mai mult timp.

5 Ai mai mult timp pentru tine

Atunci cand ai de ingrijit o gradina, o anexa si o casa cu cateva camere si 2 bai, timpul trece mult mai repede, iar energia se consuma rapid. Daca nu esti pregatit sa faci fata unei responsabilitati intinse pe un numar mare de metri patrati, atunci gandeste-te daca ai bugetul necesar pentru a angaja o menajera si un gradinar .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare