Amenajarea casei

#cada de dus #roca #bideu #vas de toaleta #mobilier baie

5 moduri in care poti adauga culoare baii tale

Baia nu trebuie sa fie un spatiu plictisitor, monocrom, motiv pentru care un strop de culoare va transforma complet aceasta zona a locuintei. Te poti juca folosind culori si texturi asa incat sa creezi ansambluri indraznete in care placile ceramice, vasul de toaleta ori cada de baie sa fie punctul focal, pata de culoare care sa anime spatiul.

 

Schemele de culori folosite in baie sunt, de regula, neutre.  Ca sa nu riste prea mult, cei mai multi dintre noi prefera nuante de alb, de crem ori de albastru deschis in baie, cu atat mai mult cu cat aceste incaperi sunt, de regula, destul de mici.

Totusi, trebuie spus ca o pata de culoare chiar si intr-o baie mica, nu strica. Din contra, ii confera spatiului un farmec deosebit. Insa cum poti face asta? Iata in continuare 5 idei menite sa ii dea un vibe aparte baii tale:

Alege un perete-accent

Daca ideea de a adauga culoare in intreaga incapere ti se pare prea mult pentru gusturile tale, alege un singur perete pe care sa folosesti o nuanta puternica, in contrast cu ceilalt pereti, asa incat sa il transformi pe acesta intr-un punct focal al inceperii. E de preferat ca acest perete sa fie cel opus usii de la baie.

Decoreaza cu plante verzi

Exista o serie de plante care sunt foarte rezistente si care fac fata cu brio acestui spatiu in care lumina naturala este deficitara si in care umezeala este crescuta. Bambusul, Philodendronul sau Dromellia sunt cateva dintre aceste plante. Insa poti opta si pentru cele artificiale, viu colorate sau pur si simplu verzi, care vor inviora atmosfera baii.

Monteaza cadite de dus din Stonex®

O alta modalitate de a oferi o pata de culoare baii este sa folosesti o cadita de dus din Stonex® de la Roca. Este vorba despre un material obtinut din rasini si minerale, solid si durabil, care are proprietatea de a fi colorat in diferite nuante, pornind de la alb sau crem, pana la ardezie sau coraj. De asemenea, ofera un finisaj texturat care asigura proprietati excelente antialunecare si pot fi taiate la dimensiunea exacta a spatiului dvs. de dus. Practic, cu un singur element, cadita de dus din Stonex®, ai oferit nu doar pata de culoare necesara acestui spatiu restrans, ci si una dintre cele mai bune variante pentru zona de dus.

Alege WC-ul si bideul Khroma

Cine a spus ca WC-urile si bideurile nu pot fi colorate? Roca, lider mondial in sectorul produselor sanitare destinate baii, propune colectia de bideuri si vase de toaleta Khroma, care pun culoarea si textura la dispozitia simturilor. Creata de designerul austriac Erwin Leo Himmel, aceasta gama a ales culori intense, care inunda spatiul baii. Mai mult, formele armonioase si finisajele texturate satisfac cel mai exigent simt tactil.

Forma rotunda a vaselor de toaleta si a bideurilor din colectia Khroma, dar mai ales nuanta puternica sunt cele care transforma aceste obiecte sanitare intr-unele cu impact vizual foarte interesant.

Opteaza pentru o cada de baie Newcast

Renunta la forma conventionala de cada de baie si opteaza pentru un model deosebit, care sa confere personalitate baii tale. Inspirate din variantele de vane de acum 6-7 decenii, cada de baie Newcast de la Roca este o alegere ideala daca vrei sa imbini aspectul retro cu functionalitatea data de dotarile secolului 21.

Exteriorul colorat fie intr-o nuanta de gri intens, fie aramiu si picioarele cromate sau din lemn cu diferite modele confera iti vor lasa imaginatia sa zburde in timp, in timp ce te relaxezi intr-o cada plina cu apa calda si spuma.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare