Amenajarea casei

# moduri creative de decor #decoratiuni baie #decor masa #decor creioane #decorarea casei #amenajarea casa

5 moduri creative de a-ti decora baia

Cand vine vorba despre decorarea locuintei, multe persoane se asteapta ca acest proces sa presupuna o pierdere prea mare de bani si de timp. Insa, acest lucru nu este intotdeauna valabil. In functie de preferinte si de bugetul pe care il ai, poti opta pentru diverse moduri creative prin care sa oferi un nou aspect oricarei camere din locuinta. Iata asadar cinci astfel de moduri in care iti poti decora baia, simplu si rapid.

1. Reutilizeaza obiectele vechi

Multe dintre obiectele pe care le ai in alte camere ale casei si de care te-ai plictisit, isi pot gasi locul in casa ta sub o alta forma. Inainte de a arunca orice obiect vechi, gandeste-te cu atentie daca nu il poti refolosi.

Spre exemplu, o usa veche si usor decolorata nu trebuie neaparat aruncata, ci o poti reutiliza pentru baie. O poti decolora mai tare, astfel incat sa capete un aspect vintage si, folosind vopsea speciala de tabla, poti desena sau scrie diverse citate. De asemenea, vechile borcane le poti picta si refolosi ca suporturi pentru periutile de dinti.

Cu ajutorul unor astfel de idei creative baia ta va avea un decor inedit!

2. Creeaza o galerie de arta

Tablourile pot fi asezate in orice colt al locuintei iti doresti, iar bucataria sau baia sunt de asemenea incaperi potrivite pentru astfel de piese decorative.

Alege un perete care ti se pare prea gol si creeaza pe acesta o mica galerie de arta. Poti sa alegi diverse picturi sau chiar sa creezi tu unele, in culori neutre sau mai puternice, in functie de restul decorului.

3. Opteaza pentru un decor rustic

Decorul rustic se potriveste de minune pentru orice tip de baie, indiferent de amenajarea actuala a acesteia. Si, in plus, poate fi usor de realizat, cu doar cateva piese de rezistenta specifice.

Pentru a crea un decor rustic rapid, poti monta rafturi din piese de lemn cu un aspect cat mai natural. In plus, montarea unor rafturi te va ajuta sa creezi impresia unei incaperi mai mari. Asaza rafturile fie de jos si pana sus pe un singur perete, fie intr-o maniera dezordonata pe toti peretii din incapere, in functie de preferinte si de spatiul disponibil.

4. Amenajeaza cu flori

Florile nu trebuie sa fie asezate doar in living, dormitor sau bucatarie. Fie ca preferi florile in ghiveci, fie pe cele in vaze, nu ezita sa le aranjezi in diferite colturi ale baii, pentru a crea un decor mai colorat si primitor.

Pe chiuveta, in jurul cazii, la fereastra sau pe rafturi, florile vor oferi un aer proaspat intregii incaperi.

5. Fii cat mai organizat

Indiferent de cati bani ai cheltui pe amenajarea baii si oricat de frumoase ar fi piesele alese, nu vei obtine decorul la care visezi daca baia ta nu va fi bine organizata. Dulapurile sau rafturile sunt nelipsite din orice baie astfel incat sa poti mentine un aspect cat mai curat si ordonat.

Pentru a face o alegere atat practica, cat si placuta estetic, incearca sa te orientezi catre variante cat mai inedite pentru depozitare.

Surse foto:topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea