Amenajarea casei

#perne #perne decorative #perne in dungi # perne in forme geometrice #perne combinate

5 modele de perne decorative pentru o locuinta vesela si originala

Cand vine vorba despre aspectul locuintei, micile detalii pot face diferenta. Printre accesoriile pe care le poti folosi pentru a da un suflu nou locuintei tale se numara pernele. Asaza o perna inedita pe canapea sau pe fotolii si vei schimba total aspectul camerei. Iata cateva idei de perne decorative interesante care te pot ajuta sa iti decorezi casa in mod original!

1 Perne inspirate din tipografii

In ultimii ani, a crescut popularitatea obiectelor decorative inspirate din stilul tipografic. Tablourile cu bucati de ziare, lenjeriile de pat pe care sunt printate cuvinte, precum si pernele cu "povesti" scrise pe suprafata lor te ajuta sa schimbi aspectul camerei. Mesajele imprimate pot fi motivationale, astfel ca iti vor schimba total starea de spirit. Din acest motiv, este indicat sa folosesti citatele preferate, scurte mesaje din cartile favorite sau replici din filme celebre.

2 Perne in forme geometrice

Daca iti doresti sa fii original, poti renunta la pernele clasice, patrate, si poti opta pentru forme mai putin conventionale. Astfel, pernele triunghiulare pot aduce in casa ta imaginea piramidelor din Egipt. Foloseste perne de diferite dimensiuni si colorate cat mai viu, pentru a le face punctul de atractie al camerei.

3 Perne cu imprimeuri

Un alt model de perne care te va ajuta sa schimbi aspectul monoton al casei este cel cu imprimeuri. Daca esti o fire romantica, poti alege pernele cu inimioare pe care sa le foloseti in amenajarea dormitorului matrimonial.



De asemenea, pernele imprimate cu peisaje sau natura statica sunt o pata de culoare in decorul incaperii. Pot fi folosite atat in sufragerii, cat si in dormitoare.

4 Perne combinate

Pentru a aduce un plus de originalitate incaperii, poti opta pentru combinarea a doua tipuri de perne. Astfel, poti folosi o perna patrata cu imprimeuri geometrice alaturi de o perna rotunda, creponata. Contrastul dintre cele doua accesorii va schimba stilul camerei.

5 Perne in dungi

Imprimeurile cu dungi sunt la mare cautare in 2013! Asadar, pentru a fi in tendinte, poti alege sa folosesti pernele decorative dungate. Diagonale, verticale, orizontale, groase sau subtiri, dungile te vor ajuta sa-ti "updatezi" casa.




Sursa foto: decorationbiz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea