Amenajarea casei

#vaze

5 modele de vaze neobisnuite

Daca ne uitam la vazele create in ultima vreme de designerii cu viziune postmodernista, aproape ca ajungem sa credem ca vazele cu formele clasice sunt doar o fila de istorie. Noile modele de vaze sunt neobisnuite si, chiar daca fac nota discordanta intr-o casa amenajata in stil traditional sau clasic, merita sa fie admirate pentru "lookul" lor fabulos.

1. Vaze din "asfalt"

Vazele din "asfalt" sunt creatia designerului Fabio Novembre. Desigur, materialul folosit nu este asfalt, insa aceasta este impresia pe care o lasa la prima vedere. Vazele neobisnuite sunt prevazute cu tuburi foarte inguste, in care poti introduce doar cate un fir de floare.

2. Vaze Matrioska

Inspirat de papusile Matrioska, un designer a considerat ca poate realiza un set de vaze de diferite marimi intr-un singur recipient. Rezultatul: o vaza mare, care contine vaze mai mici. Singura problema este ca, pentru a ajunge la vazele din interior, trebuie sa spargi vaza "mama".

3. Vaze injumatatite

Daca le privesti din fata, ai impresia ca vezi niste vaze absolut banale, insa daca le privesti din profil, ai parte de o surpriza majora. Aceste vaze neobisnuite sunt injumatatite, adica partea din spate este dreapta, pentru a permite agatarea ei pe perete sau pe alte suporturi verticale. Conform designerului Ernest Perera, aceste vaze neobisnuite pentru flori taiate ar trebui lipite pe oglinda, pentru a li se reintregi forma.

4. Vaze cu tepi

Cand credeai ca ai vazut toate modelele posibile de vaze neobisnuite, designerul Volha Harokhava iti demonstreaza ca te inseli. El a creat mai multe modele de vaze suprarealiste, cu forme alungite si nedefinite si tepi de diferite marimi.

5. Vaze modulare

Cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data pana acum sa ai nevoie de vaze mai inalte sau mai scunde decat cele pe care le aveai acasa. In lipsa lor, improvizai. Nu esti singura persoana care a trecut prin aceasta situatie. Designerul Xiral Segard stie cum este sa nu ai o vaza potrivita pentru florile taiate, asa ca a realizat vazele modulare. Acestea sunt facute din ciment si prezinta segmente detasabile mai groase sau mai subtiri, care se pot scoate si se pot combina dupa bunul plac.



Surse foto: novembre.it, digsdigs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului