Amenajarea casei

#mirosuri #miros urat #mirosuri casa #solutii de curatare #mirosul de mancare

5 modalitati sa elimini mirosurile si sa improspatezi aerul din casa

Chiar daca sunt invizibile, mirosurile din casa pot sa fie eliminate la fel de eficient precum scoaterea petelor. O locuinta curata trebuie sa fie in mod obligatoriu o locuinta bine aerisita, din care mirosurile neplacute au disparut. Cum faci, insa, pentru a preveni si scapa de aceste mirosuri?

1 Elimina

Mirosurile de mancare pot fi atractive atunci cand iei masa. Mai tarziu, insa, le vei resimti intr-un mod neplacut, pe masura ce resturile de mancare incep sa se deterioreze. Pentru a preveni raspandirea mirosurilor de mancare in casa, trebuie sa cureti bucataria de fiecare data cand gatesti. Nu lasa resturi in chiuveta, pe aragaz, bufete sau in orice alta parte unde cad stropi sau resturi de alimente.

Cosul de gunoi este bine sa fie unul mic sau mediu, cu capac, pentru ca alimentele sa nu stea multe zile pana vor fi aruncate. Chiar daca folosesti saci pentru gunoi, bacteriile se pot dezvolta pe cos, astfel incat este recomandat sa-l speli cel putin o data pe luna cu un detergent universal.

Pe langa folosirea hotei, asigura-te ca fereastra este larg deschisa, iar usa bucatariei este izolata corespunzator. Usile care au un spatiu de cativa milimetri spre podea sau perete lasa sa treaca mirosurile din bucatarie spre camere.

Curata frigiderul si elimina mirosurile. Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient in eliminarea mirosurilor din frigider. O alta solutie o reprezinta extractul de vanilie. Inmoaie o bucata de bumbac in extract si las-o pe un vas pana cand se usuca.

2 Pastreaza incaltamintea curata

Pastreaza cutiile de la perechile de incaltari sau foloseste dulapioare speciale pentru depozitarea acestora. Curata inaltamintea pentru sezonul urmator si aseaza-o pe rafturi. Daca este tinuta intr-un mod inadecvat, aceasta poate dezvolta mirosuri neplacute.

3 Curata baia

Asigura-te ca scurgerile din baie nu sunt blocate de fire de par si alte resturi care ar putea sa se adune si sa elimine mirosuri. Curata vasul de toaleta cu o solutie speciala si lasa solutia sa actioneze un timp mai indelungat, in functie de indicatii. Nu lasa in baie obiecte textile umede deoarece vor intretine mirosul de statut. Aeriseste foarte bine si sterge suprafetele dupa ce le speli, pentru a nu incuraja aparitia mucegaiului.

4 Verifica alte surse de mirosuri

Niste legume uitate pe balcon si stricate, pernele pe care sta animalul de companie sau mirosul de tigara impregnat in tesaturi pot fi alte surse de mirosuri. Spala la masina husele, scoate mirosurile cu bicarbonat de calciu sau apeleaza la serviciile unei curatatorii . Bicarbonatul se dovedeste a fi util in eliminarea mirosurilor din covoare. Trebuie doar sa-l lasi sa actioneze pe tesatura, dupa care sa-l aspiri.

5 Improspateaza aerul

Foloseste purificatoare de aer si aeriseste zilnic locuinta. Exista pe piata numeroase tipuri de spray-uri si parfumuri pentru camera, insa acestea nu pot sa absoarba mirosurile neplacute. De aceea, este important sa elimini pe cat posibil sursa acestor mirosuri, cum ar fi, de exemplu, fumatul in locuinta.

Sursa foto: modresdes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea