Amenajarea casei

#presuri #produse de curatenie #pericole casa #igrasie #aspirator #casa #imbolnavire

5 lucruri pe care le ai in casa si care te imbolnavesc! Scapa de ele rapid!

Locuinta ta este plina de bacterii si microbi, insa pe langa acestia, in casa ta se ascund dusmani de temut. Iata care sunt lucrurile carora trebuie sa le acorzi mai mult timp de acum in colo.

Gaurile de aerisire (cu sau fara ventilator)

In toate casele exista gauri de aerisire. Chiar daca ai un ventilator sau pur si simplu o plasa care lasa aerul sa circule, trebuie sa stii ca acestea se umplu rapid de praf, mucegai si bacterii. Necuratate periodic, acestea iti pot provoca boli grave.

Vechiul aspirator

Aspiratoarele acumuleaza cantitati mari de praf, bacterii si alergeni. Daca cele noi au filtre care pot fi spalate si schimbate periodic, cele vechi nu au aceasta facilitate. Mai mult, acestea elibereaza in aer o cantitate mare de praf si alergeni, care te pot imbolnavi.

Produse de curatenie

Majoritatea produselor de curatenie din comert sunt pline de chimicale daunatoare organismului. Folosite in exces, acestea iti pot provoca alergii iar in cazuri grave, intoxicatii.

Presul din baie

Presul din baie este cel mai murdar din toata casa. Pe acesta se aduna rapid un numar mare de bacterii, care pot duce la imbolnavirea ta. Pentru a elimina acest risc, alege un pres de baie din bumbac sau alte materiale naturale, care pot fi spalate la masina, si spala-le o data pe saptamana.

Igrasia

Igrasia este un dusman de temut. Aceasta isi face aparitia in locuinte neaerisite si cu o umiditate crescuta. De cele mai multe ori apare in baie, in bucatarie sau in jurul ferestrelor. Daca observi ca aceasta isi face aparitia curat-o de indata cu solutii specifice.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea