Amenajarea casei

#prosoape #bumbac #bambus # lenjerii #materiale bambus #iuta #huse mobilier

5 lucruri interesante despre materialele din bambus

Bambusul este un material accesibil si ecologic, din care se poate produce hartie, mobila, parchet si alte obiecte necesare in orice casa. In ultima vreme, bambusul a inceput sa fie folosit si ca material textil in toate colturile lumii, dupa un secol in care a primit aceasta utilizare doar in randul poporului chinez si al altor tari din Asia.

Popularitatea materialelor din bambus este tot mai mare si pe continentul european, gratie calitatilor notabile ale fibrelor sale. Astfel, acest tip de material a inceput sa fie tot mai des folosit in productia de piese vestimentare, draperii, perdele, lenjerii de pat, prosoape sau huse pentru mobilier. Iata cateva lucruri interesante despre materialele din bambus!

1 Exista 4 tipuri de materiale din bambus

Materialele din bambus pot fi clasificate in mai multe varietati, pe baza procedurilor de fabricatie si a compozitiei produsului finit. In prezent, exista 4 tipuri de materiale: bambus pur, bambus mixt, vascoza din bambus si bambus mecanic.

2 Materialele mixte din bambus sunt cele mai rezistente

Pentru fabricarea textilelor, bambusul este deseori combinat cu alte materiale, precum bumbacul sau iuta. Cand proportia bumbacului si a celorlalte fibre este de 50% - 50%, materialul are cea mai durabila rezistenta in timp.

3 Materialul din vascoza de bambus este cel mai flexibil

Materialul din vascoza de bambus este excelent pentru fabricarea pieselor vestimentare, a lenjeriilor de pat si a prosoapelor, deoarece este mai flexibil si mai usor de intretinut (se poate spala si calca usor).

4 Materialele din bambus sunt hipoalergenice

Unul dintre motivele pentru care materialele din bambus sunt tot mai populare pentru uzul casnic este acela ca sunt hipoalergenice. Ele nu cauzeaza reactii alergice sau iritatii ale pielii, absorb umiditatea si lasa pielea sa respire, fiind recomandate si pentru textilele produselor pentru bebelusi.

5 Materialele din bambus au preturi accesibile

Gratie naturii lor biodegradabile, materialele din bambus sunt mai accesibile ca pret, comparativ cu alte materiale naturale pretioase, precum casmirul sau matasea. De altfel, producatorii estimeaza ca, in viitor, bambusul transformat in materiale textile va fi preferat de cei mai multi consumatori de fibre naturale.

Foto: business.inquirer.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea