Amenajarea casei

# incendii locuinta # obiecteusor inflamabile # prevenire incendii #masuri de siguranta #incendii

5 lucruri din casa ta care atrag incendiile! Schimba-le acum!

Siguranta ta si a celor dragi este cea mai importanta, asadar trebuie sa te asiguri ca elimini toate posibilele pericole care ar putea aparea in propria locuinta. Incendiile sunt printre cele mai devastatoare pericole si trebuie sa faci tot posibilul sa le eviti. Iata cinci lucruri din casa ta care atrag incendiile si pe care trebuie sa le schimbi chiar acum.

Detectoare de fum nefunctionale

In multe cazuri oamenii au de suferit din cauza faptului ca detectoarele de fum din casa nu functioneaza asa cum ar trebui in timpul unui incendiu - fie bateriile acestora nu mai sunt bune, fie detectoarele in sine s-au stricat sau sunt localizate in zone in care nu pot fi auzite. De aceea, este important sa te asiguri in mod constant ca acestea vor fi functionale in cazul unui pericol real.

Becurile expuse

Acele lampi ale caror becuri nu au o protectie specifica in jurul lor iti pot pune in pericol siguranta, prezentand un risc ridicat de incendiu. Cu toate ca in mod normal un bec de 60 watt nu ar trebui sa depaseasca o temperatura de 80 de grade Celsius, exista situatii in care acesta ar putea ajunge chiar la 140 – 260 de grade Celsius. Iar acest lucru va fi suficient cat sa aprinda obiectele usor inflamabile din jur.

Incalzitorul de apa cu gaze

Uscatoarele de haine si incalzitoarele de apa pe baza de gaze sunt aparatele cele mai periculoase care pot provoca un incendiu. De regula, aceste incalzitoare cu gaze nu au o usa de protectie corespunzatoare. Iar din acest motiv, hainele sau alte articole din materiale textile sau obiectele usor inflamabile care se afla in apropiere pot lua foc cu usurinta atunci cand incalzitorul functioneaza. Evita acest lucru si asigura-te ca nu vei lasa materiale inflamabile in jur.

Obiecte inflamabile lasate langa aragaz

Bucataria, mai exact locul in care gatesti, reprezinta una dintre zonele din casa in care trebuie sa ai cea mai mare grija pentru a nu provoca un incendiu. Un prosop, o manusa de bucatarie sau o perdea asezate prea aproape de un aragaz pornit si nesupravegheat se pot aprinde cu mare usurinta. Iar daca in momentul respectiv nu esti prezent in incapere, focul se poate raspandi rapid. Asadar, oricat de grabit ai fi atunci cand gatesti, ai grija ce obiecte lasi in apropierea aragazului.

Un aragaz neingrijit

Atunci cand gatesti, este recomandat sa te asiguri ca aragazul tau este cat mai curat inainte de a il porni. Acest lucru nu este important doar din punct de vedere igienic, ci si pentru propria ta siguranta. In cazul in care aragazul tau este acoperit cu grasime sau alte resturi inflamabile, un mic incendiu poate izbucni cu usurinta.

De asemenea, tot atunci cand folosesti aragazul, ai grija sa nu aprinzi focul la o putere maxima. Aceasta trebuie sa fie mica spre medie, in functie de necesitate, dar sa nu reprezinte un posibil pericol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea