Amenajarea casei

#ruleta #ciocan #accesorii casa #banda izoler #pistol cu capse

5 instrumente de care ai nevoie in casa cand te astepti mai putin

Vine o zi in viata fiecaruia dintre noi cand am plati sume imense pentru anumite instrumente banale de care avem nevoie stringenta in anumite momente. Cand le vezi in rafturile din supermarket, accesoriile de mai jos ti se par banalitati, fara de care poti trai linistit pana la adanci batraneti. Parerea ti se schimba brusc, atunci cand trebuie sa repari ceva urgent si nu ai la indemana banda adeziva sau surubelnita in forma de stea.

O trusa de instrumente de baza intr-o casa are oricine, doar stii si tu ca un ciocan sau un patent nu poate sa iti lipseasca din gospodarie. Chiar si asa, ai putea neglija si alte accesorii foarte utile, care la prima vedere nu ti se par de maxima utilitate si importanta. Tine-le totusi prin preajma, intrucat vei avea nevoie de ele cu siguranta, atunci cand te astepti mai putin!

1 Banda izoler

Banda izoler sau banda izolatoare nu trebuie sa lipseasca din nicio casa in care exista fire electrice. Nu stii niciodata cand ai nevoie sa imbini doua cabluri prin care trece curent electric, pe care nu le poti lasa fara izolare, fara sa risti un incendiu. Acelasi produs iti este util si in cazul unor scurgeri neasteptate la tevi, cand vrei sa opresti o inundatie in locuinta.



De altfel, banda izoler a fost inclusa in clasamentul special intocmit de History Channel, numit "101 inventii care au schimbat lumea".

2 Ciocanul "cu gheara"

In vreme ce exista multe tipuri de ciocane pe piata, cel "cu gheara" detine recordul la capitolul multifunctionalitatii. Pe langa folosirea lui in scopuri clasice, ciocanul "cu gheara" este util si in indepartarea cuielor si a suruburilor, precum si la destramarea diverselor materiale vechi.

3 Pistolul cu capse

De la repararea acoperisului pana la montarea mochetei sau reconditionarea mobilierului cu tapiterie, un pistol cu capse de calitate te poate scuti de vizita unui meserias cu tarif usturator. Pentru lucrarile care solicita un grad inalt de acuratete, varianta electrica este si mai utila.


4 Menghina in C

Menghina in C este un alt instrument util in casa, grozav pentru imobilizarea diverselor materiale. Prinde in menghina doua suprafete inainte sa le bati in cuie sau sa le lipesti, pentru un rezultat optim.


5 Ruleta

Probabil ca, la un moment dat, o sa ai nevoie sa masori o bucata de lemn, o fereastra sau un cablu. Fiecare casa are nevoie de o ruleta de lungime medie, instrument versatil in orice demers practic intreprinzi in locuinta.



Foto: ehowcdn.com, 88db.com, gstatic.com, thirdforcenews.org.uk


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea