Amenajarea casei

#amenajare bucatarie #bucatarie

5 idei pentru a face bucatarie sa para mai spatioasa

Daca titlul acestui articol te-a facut curioasa, inseamna ca cel putin o data te-au enervat imaginile cu bucatariile uriase pe care le tot vezi in filmele americane, eventual cele care au o insula imensa in centru. Nici noi nu suntem prea incantati sa locuim la bloc si sa ne folosim de o spatiu mult prea ingust, de aceea ne-am tot preocupat sa adunam idei pentru a ne face bucatariile sa para mai spatioase, pe care ti le prezentam si tie mai jos.

Alege inteligent spatiul de depozitare

Cheia unei bucatarii aerisite este buna organizare a mobilierului. Si cum incaperea de care vorbim astazi nu este una foarte permisiva din punct de vedere al spatiului, e bine sa stii ca dulapurile suspendate si inguste iti vor elibera cativa centimetri patrati de jur imprejur.

Desigur, ai nevoie sa depozitezi vesela, tacamurile, tigaile, oalele si alte ustensile din bucataria ta, iar secretul nu sta nicidecum in expunerea lor. Afisate peste tot, acestea iti vor reda o stare de claustrofobie, negresit, asa ca alege sa schimbi mobila de bucatarie cu una mai micuta, dar foarte practica. Adancimea unui dulap suspendat nu trebuie sa depaseasca 40 de centimetri. Pozitionarea mobilierului suspendat trebuie facuta cat mai aproape de tavan pentru ca putinul spatiu pe care il ai la dispozitie sa para mai larg.

Nu folosi culori puternice

Accentele de culoare sunt cele care iti vor scoate design-ul bucatariei din banal. Asadar, nu opta pentru mobila in nuante puternice, de rosu, mov sau verde, daca bucataria ta este micuta. Nici albul nu ti l-am recomanda, pentru ca nu spune multe despre personalitatea ta si este si foarte greu de intretinut. In schimb, poti folosi ca nuanta principala culorile pastel sau cremul, iar izolat sa folosesti pete de culoare pentru usile dulapurilor sau pentru articole de design.

Utilizeaza mobilier multifunctional

Aceasta este solutia nu doar pentru o bucatarie ingusta, ci pentru orice alta incapere din casa ta. O masa care poate fi pliata pe perete sau scaune care pot fi stranse imediat ce nu mai ai nevoie de ele ti-ar putea salva mult spatiu din bucatarie. La fel de potrivite sunt si blaturile care se retrag in straturi atunci cand ai terminat de pregatit ingredientele pentru urmatorul fel de mancare pe care ti-ai propus sa il faci la cina.

Ajuta-te de lumina

Ideal ar fi sa ai in bucatarie o fereastra imensa, care sa permita soarelui sa ajunga in cele mai indepartate unghiuri ale incaperii. Insa acest scenariu este putin probabil, mai ales ca blocurile din Romania au geamuri nu tocmai generoase ca dimensiune. Iti dam un pont - ajuta-te de sursele de lumina artificiale pentru a umple camera de lumina. Plafonierele LED pentru bucatarie sunt ideale pentru a face dintr-o camera banala una in care intri sa pregatesti masa pentru cei dragi cu cea mai mare placere.

Foloseste traverse

Sau orice alt articol de design interior cu forme dreptunghiulare, cu un capat indreptat catre geam. Vei crea astfel impresia unei incaperi alungite, indiferent de forma initiala a bucatariei. Dungile, la fel ca in cazul hainelor, vor completa ideea unei camere mai mari, iar tu vei scapa de senzatia ca nu ai suficient loc la dispozitie.

Acestea sunt cele mai bune idei pe care le poti aplica pentru a reda bucatariei tale imaginea pe care o merita, indiferent de cat de micuta sau stamta este.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alb-aparate-aspect-bucatarie-1599791/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea