Amenajarea casei

# proiecte diy #idei amenajare casa #amenajare casa #refolosire obiecte vechi

5 idei ingenioase de folosire a obiectelor vechi. Se pot transforma in mobilier sic!

Nu este necesar sa investesti multi bani pentru a avea un mobilier practic si, totodata, sic. Cu putina vopsea, sculele potrivite si imaginatie poti transforma usor obiecte vechi, nefolosite, sau pe care le poti cumpara de lamagazinele de veghituri pentru un pret mic, in piese de mobilier uimitoare. Iata cinci idei care te-ar putea inspira.

1. Cum poti transforma o biblioteca banala intr-o piesa incredibila de mobilier

Iata cum o biblioteca veche, de prin anii ‘60, care se poate gasi la magazin de vechituri cu un pret uimitor de mic, poate fi transformata intr-o piesa uimitoare de mobilier. Ai nevoie doar de putin tapet si vopsea. Pentru un aspect vesel si feminin, au fost alese accesorii roz (manere usi si balamale). Totodata, vopseaua albastra si tapetul cu dungi bleumarin ii confera vibratii nautice uimitor de placute.

2. Cum poti transforma obloanele de la ferestre intr-un dulap superb

Nu arunca niciodata obloanele de la fereste! Iata cat de usor le poti transforma intr-un dulap incredibil de frumos. Deschide obloanele pentru a determina dimensiunea dulapului, masoara latimea si adancimea pentru capacul superior, cel inferior, orizontala si spate si taie-le dintr-o bucata de placaj sau orice alt material care s-ar potrivi. Asambleaza picioarele si manerele si nu uita sa vopsesti dulapul in culoarea preferata.

3. Cum poti transforma cateva lazi de lemn intr-un dulap de depozitare

Incepe prin a picta interiorul lazilor, sau lasa-l simplu daca iti place mai mult culoarea naturala a lemnului. Partile nevopsite ale laditelor vor trebui protejate cu un lac pentru lemn, incolor. Avantajul acestui dulap de depozitare este ca se poate realiza si adapta pentru a se potrivi in orice spatiu si pentru orice necesitate. Te poti juca cu lazile, stivuindu-le inainte, pentru a gasi aranjamentul care te avantajeaza si abia apoi le poti fixa unele de altele. Depoziteaza lucrurile grele in partea de jos si pe cele usoare in partea de sus - astfel elimini riscul ca dulapul sa se rastoarne.

4. Cum poti transforma o cada galvanizata intr-un pat pentru caini

O cada galvanizata, cum este cea din imagine, este ideala pentru a crea un spatiu confortabil si generos pentru animalul de companie, care va avea astfel propria camera. Incepe prin a gauri tabla si a contura intrarea - iti va fi mai usor sa o decupezi. Pe partea superioara monteaza o placa de lemn reciclata si adauga o imagine frumoasa intrarii.

5. Cum poti transforma o rama de fereastra intr-un organizator pentru folul de la intrare

Daca te atrage ideea unui panou organizator de intrare si ai acasa o rama de fereastra mai veche, este timpul sa te apuci de bricolaj. Slefuieste bine suprafata lemnului si vopseste rama in culoarea dorita. Adauga-i o mica etajera in partea de jos, cateva detalii decorative si carlige si creeaza un spatiu ordonat si placut la intrare. Nu uita sa montezi si o mica tabla neagra ideala pentru mesaje sau afirmatii pozitive pentru ziua in curs. Etajera poate fi utila pentru chei, ochelari si alte obiecte pe care vrei sa le lasi la intrare pentru a le gasi usor de fiecare data cand iesi din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare