Amenajarea casei

#amenajari interioare #culori design interior #if design china 2009 #amenajare casa #scari

5 idei inedite pentru a folosi spatiul de sub scari

Indiferent daca stai la casa sau la bloc, utilizarea oricarui spatiu de depozitare disponibil este esentiala pentru a te bucura de o locuinta ordonata si aranjata. Iar daca in interiorul locuintei ai montata o scara pentru a accesa un alt nivel al casei, atunci este bine sa stii ca exista numeroase solutii pentru a folosi cat mai eficient acel spatiu liber de sub scari. Iata cinci idei inedite pentru amenajarea spatiului de sub scara.

1. Amenajarea unui dulap

Sursa foto: homedit.com

In cazul in care spatiul de sub scara este unul suficient de generos, te poti juca destul de mult cu modul de amenajare a acestuia. Iar aranjarea unui loc in care sa depozitezi lucruri necesare care nu mai au loc in dulapurile din camere, se va dovedi extrem de utila.

Sub spatiul de sub scari poti monta diverse rafturi si dulapuri in care sa aranjezi haine pe care nu le porti atat de des, incaltaminte, lenjerii de pat sau alte astfel de obiecte. Iar pentru a feri acest loc de ochii curiosilor, poti monta chiar si o usa.

2. Crearea unui colt de lectura

Sursa foto: homedit.com

Ce parere ai de amplasarea unor rafturi fix sub scara pe care sa asezi cartile din propria biblioteca? O astfel de amenajare nu numai ca va oferi incaperii un aspect vizual deosebit, dar te va ajuta sa economisesti spatiul din living sau din dormitor care ar fi trebuit creat in acest sens.

In plus, daca spatiul iti permite, poti aranja in fata raftului un fotoliu si o masuta mica, decorativa, pentru a iti crea coltul ideal pentru lectura cartilor preferate.

3. Amenajarea unei gradini in miniatura

Sursa foto: instagram.com

In cazul in care nu esti un fan infocat al cartilor sau preferi sa le depozitezi in alta zona a locuintei, poti folosi rafturile pentru a crea o mini gradina. Insa, tine cont de faptul ca pentru acest loc sunt potrivite plantele de uz casnic care nu au nevoie de multa lumina, mai ales daca aceasta parte a casei este mai retrasa.

Poti alege diverse marimi de plante pe care sa le asezi in variate tipuri de ghivece colorate, astfel incat sa transformi zona respectiva intr-un mic paradis verde.

4. Amenajarea unui birou

Sursa foto: homedit.com

Te numeri printre persoanele care muncesc la calculator sau laptop si in timpul liber? In acest caz, iti recomandam sa aranjezi in spatiul de sub scari un loc in care sa te poti concentra pe deplin sarcinilor pe care le ai de realizat.

Creeaza un design minimalist format dintr-un birou simplu, un scaun si alte cateva obiecte care iti vor fi necesare. Daca spatiul disponibil nu este unul foarte mare, nu este recomandat il aglomerezi introducand prea multe piese de mobilier.

5. Aranjarea unor obiecte decorative

Sursa foto: homedit.com

In cazul in care locul de sub scari nu are o dimensiune suficient de mare pentru ideile anterioare, dar vrei totusi sa il folosesti cumva, poti monta niste rafturi simple pe care sa aranjezi tot felul de obiecte decorative. In plus, poti pune intre acestea chiar si o oglinda pentru a crea impresia unui spatiu mai generos.

In functie de nevoile si preferintele tale, poti adopta diverse idei inedite pentru a folosi spatiul de sub scari. Totul depinde numai de imaginatia ta.

Sursa foto principala: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului