Amenajarea casei

#iluminatul in bucatarie #banda cu led # benzi cu led #iluminat casa #led

5 idei de folosire a benzilor cu led

Banda cu led a devenit un must-have in locuintele amenajate intr-un stil modern. Insa, aceste produse nu au doar o functie estetica, ci si una practica. Iata 5 idei de folosire a benzilor cu led in locuinta ta!

Iluminatul in bucatarie

Varianta clasica de folosire a benzilor cu led este in bucatarie, acolo unde ne dorim cat mai multa lumina, dar totusi la un cost redus. De obicei, banda cu led se fixeaza in locurile strategice, cum ar fi sub rafturi sau deasupra lor ori chiar deasupra blatului de lucru, in spatiile unde se prepara mancarea sau se spala vasele. Daca optezi pentru o banda cu led in bucataria ta, ar fi bine sa alegi una cu lumina calda care va transforma spatiul intr-unul extrem de intim si de prietenos.

Iluminatul tavanului fals

O alta varianta destul de des intalnita este iluminatul tavanului fals sau a scafelor decorative cu ajutorul acestor benzi cu led. Se recomanda folosirea lor mai ales in living sau in dormitor pentru un efect estetic deosebit. In dormitor benzile cu led ajuta la crearea acelei atmosfere intime si romantice pe care ti-o doresti de mult. Ideal ar fi sa optezi pentru niste benzi cu led cu o putere mica si sa folosesti un variator de tensiune pentru a scadea sau amplifica luminozitatea acestora. Cu siguranta livingul tau va starni toata admiratia musafirilor care iti vor trece pragul!

Iluminatul treptelor

Daca pana acum am vorbit mai mult de functia estetica a benzilor cu led, a venit momentul sa vorbim si de functia lor practica. Iluminatul treptelor poate fi o adevarata salvare mai ales daca esti o persoana neindemanatica care nu se descurca prea bine pe intuneric. Avantajul cel mai mare al acestor benzi cu led este faptul ca lumina nu este atat de puternica si nu te deranjeaza atat de tare in miez de noapte ca un bec normal. Ramanem in aceasta zona si iti mai propunem o idee la fel de practica si estetica de folosire a benzilor cu led: iluminarea unei balustrade din sticla – efectul final este unul spectaculos!

Iluminatul in baie

O varianta mai putin obisnuita este iluminatul in baie, insa, daca optezi pentru aceasta varianta, ar fi bine sa te asiguri ca benzile cu led sunt protejate impotriva aburului si a picaturilor de apa. Cele mai comune locuri in care se aplica aceste benzi cu led sunt pe rafturile din baie sau in jurul oglinzii. Desigur, nimeni nu te opreste sa fii creativ si sa le aplici oriunde crezi ca vor arata bine, atata timp cat respecti regulile de siguranta. Daca in cazul bucatariei se recomanda banda cu led cu lumina calda, in cazul baii se recomanda o banda cu led cu lumina rece pentru ca aceasta este mai puternica si mai potrivita pentru activitatile din baie.

Iluminatul obiectelor

Exista si persoane care iubesc atat de mult efectul pe care il creeaza benzile cu led incat le aplica aproape pe orice. Spre exemplu, sunt persoane care opteaza pentru aplicarea lor in jurul televizorului, sub fotolii sau pat sau pe marginea rafturilor din dressing pentru a scoate in evidenta anumite piese vestimentare. Intr-adevar, banda cu led poate face minuni intr-un spatiu anost din punct de vedere estetic, insa nu este cazul sa exageram. Opteaza pentru benzile cu led doar acolo unde crezi ca este nevoie si unde se vede bine.

Dupa cum poti vedea, benzile cu led reprezinta o optiune buna pentru incaperile care sunt banale si au nevoie de un plus de farmec, asa ca, nu ezita sa le folosesti si tu in locuinta ta!

Sursa foto: pixabay.com 

                                                                                                            Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului