Amenajarea casei

#bucatarie rurala #design bucatarie #amenajare bucatarie #mediu rural #bucatarie

5 idei de amenajare a unei bucatarii, inspirate din mediul rural

Amenajarea intr-un stil rural incepe sa capete o popularitate tot mai mare in randul persoanelor care doresc sa isi amenajeze atat spatiul din jurul casei, cat si locuinta propriu-zisa.

Acest aspect are legatura in principal cu dorinta de a integra ideea de natura in casa si de a opta pentru un decor cat mai simplu si autentic. Daca si tu iti doresti sa adopti un astfel de design pentru bucataria ta, iti prezentam cinci idei de amenajare din care te poti inspira.

1. Scaune rustice

Zona de luat masa din bucatarie devine de multe ori centrul principal din incapere. Poti jongla cu stilul de amenajare astfel incat sa obtii un decor primitor si extrem de natural. Opteaza fie pentru niste scaune clasice, din lemn, fie chiar pentru o bancuta din lemn, asemanatoare celor din curtea bunicilor. Vei obtine cu siguranta un design unic si deosebit.

2. Mobilier din lemn

Poate cea mai potrivita modalitate de a amenaja bucataria inspirandu-te din mediul rural este sa optezi pentru tavan si pereti care sa fie realizati din materiale care imita lemnul. Daca insa aceasta idee ti se pare prea consumatoare de bani si timp si prea indrazneata, poti incerca sa integrezi lemnul prin alte modalitati. O masa sau chiar rafturi realizate din acest material se vor imbina placut pentru a oferi bucatariei un aer rustic.

3.  Adauga multe plante

Mediul rural este caracterizat in mare parte de multa verdeata, motiv pentru care poti umple bucataria cu tot felul de plante si de flori. Acestea nu numai ca te vor ajuta din punct de vedere estetic, dar iti vor asigura totodata si un aer proaspat si revigorant. Opteaza pentru vaze si ghivece vintage, clasice, care sa scoata in evidenta un astfel de design rustic.

4. Elemente vintage

O amenajare inspirata din mediul rural nu are legatura doar cu alegerea unor piese de mobilier specifice sau cu regandirea peretilor, tavanului si pardoselii. Aceasta poate fi realizata si intr-un mod mai facil, prin adaugarea in bucatarie a unor elemente decorative de impact.

Printre exemplele de obiecte pentru care poti opta se numara tablourile, seturile de cafea sau de masa vintage, diverse tipuri de vaze si ghivece alese intr-un stil rustic, tigai si vase din cupru, dar si alte elemente decorative specifice.

5. Nuante calde

Accentele de culori din bucatarie pot avea un mare impact in ceea ce priveste stilul de amenajare pe care iti doresti sa il construiesti. Pentru un decor inspirat din mediul rural este recomandat sa te axezi cat mai mult pe nuante calde si naturale, precum nude, maro, verde deschis si alb. Atata timp cat acestea vor predomina, vei putea sa integrezi si nuante mai inchise precum gri sau negru.

O idee de amenajare care va transforma bucataria intr-un spatiu cat mai primitor este sa vopsesti podeaua intr-o culoare calda, precum un verde sau nude, pe care sa o imbini cu un mobilier alb. In final verdele plantelor va completa intr-un mod armonios intregul decor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea