Amenajarea casei

#amenajare hol intrare # design hol #amenajare hol #amenajare casa #design interior

5 idei de amenajare a holului de la intrare

Locuinta ta trebuie sa aiba o atmosfera incantatoare si primitoare inca de la intrare, pentru ca tu sa te bucuri de fiecare data cand ajungi acasa, iar oaspetii sa isi formeze din start o buna impresie.

Indiferent de marimea holului de la intrare, acesta poate fi amenajat in numeroase moduri. Iar daca nu stii inca cum sa il decorezi, iata cinci idei de amenajare care sa te inspire.

1. Pregateste mesaje de intampinare

Imediat cum intra in locuinta ta, musafirii trebuie sa simta ca iti face placere prezenta lor. Iar afisarea unor mesaje de intampinare pe holul de la intrare te va ajuta sa le oferi aceasta impresie.

Alege un perete care este mai gol si pe care ai spatiu suficient si pune cat mai multe tablouri decorative pe care sa fie scrise diverse mesaje de bun venit sau chiar citate motivationale. Nu doar ca iti vor oferi o stare de bine tie si celor dragi, dar vor arata si placut estetic.

2. Imbina stilul modern cu unul rustic

Daca esti pasionat de stilul rustic, insa nu il poti adapta in restul camerelor din locuinta, iti poti aranja cateva piese specifice pe holul de la intrare. Si, pentru a nu miza doar pe un decor rustic, care nu s-ar potrivi cu amenajarea casei tale, alege sa il imbini cu cateva piese decorative moderne.

Spre exemplu, o masuta de lemn pe care sa asezi cateva lumanari parfumate sau o vaza cu flori se va potrivi de minune cu o oglinda moderna, care sa iasa puternic in evidenta. Cauta diverse combinatii de obiecte care sa creeze un decor armonios.

3. Mizeaza pe un decor minimalist

Fie ca ai un hol de la intrare mai mic, fie ca pur si simplu nu iti doresti sa il incarci din punct de vedere vizual, poti miza cu usurinta pe o amenajare minimalista.

Gandeste-te care sunt elementele de care ai cu adevarat nevoie pe hol, precum un spatiu pentru incaltaminte, un cuier sau o oglina, si pastreaza-le doar pe acestea. In plus, poti achizitiona piese cat mai practice si simple, in culori neutre sau mai indraznete.

4. Realizeaza o amenajare vintage

Daca ai un hol de la intrare incapator, atunci te poti considera o persoana norocoasa. Optiunile de amenajare sunt aproape nelimitate si poti jongla in diferite feluri cu piesele de decor.

Pentru un astfel de hol iti propunem sa realizezi o amenajare vintage in care sa utilizezi variate obiecte achizitionate din magazine de specialitate sau care nu iti mai sunt necesare in restul locuintei. O bancuta reconditionata, poze si tablouri vechi, un cuier facut manual si alte asemenea elemente iti vor transforma holul intr-un spatiu fermecator.

5. Decorul clasic, mereu la indemana

Pe langa toate stilurile prezentate anterior, cel clasic va ramane intotdeauna o varianta la care poti apela cu usurinta. Cu toate acestea, tine cont de faptul ca mobilierul din lemn, vazele si ornamentele clasice au un pret mai ridicat, iar o astfel de amenajare poate necesita o investitie serioasa.

Insa, in final, holul de la intrare va arata minunat si aproape ca vei uita de partea financiara!

Surse foto: topinspired.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare