Amenajarea casei

#decor living #design living #amenajare living #amenajare casa

5 idei creative pentru decorarea livingului cand ai un buget redus

Un spatiu de relaxare pentru intreaga familie, camera de zi reprezinta locul perfect de recreere si intalnire cu persoanele dragi din viata noastra. Asadar, putem afirma cu tarie ca se numara printre cele mai importante camere din intreaga locuinta.

Dar daca simti nevoia de o schimbare sau aspectul stilistic al incaperii nu se mai potriveste gusturilor tale, inseamna ca a venit momentul pentru o imbunatatire. Modernizarea livingului poate parea, la prima vedere, un proces de lucru intens, care solicita atat timp, cat si o investitie financiara pe masura.

Ei bine, decorarea acestui spatiu indragit se poate realiza cu minim de efort si un buget redus, prin intermediul urmatoarelor sfaturi, usor de pus in practica. Ideea de baza pentru organizarea oricarui mediu incepe cu doua elemente importante: multifunctionalitate si estetica. In momentul in care aceste puncte se afla in echilibru, inseamna ca ai reusit sa creezi un styling ideal pentru tine si casa ta.

1. Un plus de personalitate pentru ferestre

Accesibile ca pret, un set nou de perdele va schimba dinamica intregii camere. Pe langa rolul decorativ pe care il indeplinesc cu succes, perdelele adauga un aer misterios prin forma, textura si culoare.

Utile pentru fiecare casa, aceste accesorii te protejeaza de razele soarelui, pastreaza la distanta privirile indiscrete ale vecinilor si contribuie la pastrarea unei temperaturi acceptabile in interior. In plus, poti da senzatia unei camere mai mari prin alegerea unui set de perdele lungi.

2. Dedica artei un perete intreg

Un trend care a trecut testul timpului, un perete care gazduieste multe tablouri este o metoda simpla, rapida si prietenoasa din punct de vedere financiar pentru decorare. Pe langa faptul ca ofera un punct de referinta, acapareaza imediat privirile celor din jur.

Aici, ai libertatea sa afisezi orice iti doresti – poze cu tine si membrii familiei sau tablouri cu animale sau citate celebre. In plus, opteaza pentru diversitatea in cazul marimii: un joc al dimensiunilor va crea un aspect placut si modern.

3. Include plante in viata casei tale

sursa naturală de culoare, plantele infrumuseteaza numaidecat aspectul unei camere. Un accesoriu decorativ ideal pentru orice familie, poti grupa plantele de mici dimensiuni in grupuri mai mici, pentru a crea un efect dinamic in fiecare punct al camerei.

Deoarece sunt disponibile in majoritatea magazinelor, plantele se incadreaza in categoria elementelor accesibile.

4. Un plus de confort pentru canapea

Moderne, confortabile si colorate, pernele constituie un mod inventiv de a schimba infatisarea invechita a canapelei din sufragerie. Pe langa faptul ca vor aduce o pata de culoare intregului spatiu, pernele decorative adauga un plus de personalitate.

5. Jongleaza cu aspectul masutei de cafea

Un obiect functional si estetic pentru living, masuta de cafea poate fi utilizata ca atare, pentru servirea cafelei sau a gustarilor, sau pe post de obiect decorativ, pe suprafata caruia poti aseza cateva articole. O floare colorata, o lumanare parfumata sau cateva reviste glossy sunt doar cateva propuneri pentru decorarea acesteia.

Detaliile stilistice pe care le introduci in procesul de amenajare al camerei de zi fac, la final, diferenta dintre un mediu primitor si unul dezolant. Pune accentul pe lucrurile care te definesc!

Surse foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare