Amenajarea casei

#curatenie #sfaturi practice #greseli curatenie #greseli de evitat

5 greseli de evitat cand faci curatenie

Curatenia de primavara ar putea parea o adevarata suferinta fizica, stiind cate camere ai de pus la punct. Insa, poti alege sa faci aceasta munca intr-un mod mai simplu fara sa pierzi foarte mult timp sau sa depui prea mult efort. Iti prezentam cateva greseli pe care sa le eviti, pentru a termina curatenia prin casa mai repede, fara sa te simti obosit.


1. Dezorganizarea

Inainte de a te apuca de curatenie, alcatuieste un plan de bataie, pentru a eficientiza munca. Incepe sa faci ordine in camerele care necesita cea mai multa atentie, cum ar fi baia sau bucataria.


2. Impartirea sarcinilor

Sa faci curatenie singur nu este o idee buna. Pana cand vei termina de aranjat toata casa, vei fi obosit, iar durerile musculare nu iti vor da pace. Repartizeaza sarcinile si celorlalti membri ai familiei. In acest mod, vei termina curatenia mai repede si nici nu te vei simti obosit.

In cazul in care locuiesti singur, invita un prieten sa te ajute. Ii poti intoarce favoarea atunci cand va avea nevoie de ajutorul tau.


3. Ustensilele pentru curatenie

Uneori, petreci foarte mult timp facand curatenie in casa, deoarece nu alegi ustensilele potrivite. Alege carpa din microfibra pentru stergerea prafului, in locul carpelor obisnuite, produse speciale pentru mobila si geamuri, precum si lavete pentru curatarea gresiei. Astfel, vei curata mai repede spatiile murdare, fara prea multe batai de cap.

Nu utiliza carpe deja folosite pentru curatarea spatiilor din casa. Acestea vor lasa urme si va trebui sa o iei de la capat.


4. Prea multa murdarie

Pentru a nu te chinui prea tare cand vine vremea curateniei, incearca sa intretii ordinea prin casa in permanenta. Cere-le membrilor familiei sa isi pastreze lucrurile in ordine, hainele aranjate in dulapuri, iar jucariile copiilor la locul lor.


5. Atmosfera speciala pentru curatenie

Ziua de curatenie nu trebuie sa fie privita ca o zi nefasta. Pentru a te relaxa in timp ce faci curatenie, alege muzica energica, care sa te faca sa te simti bine. Cu ajutorul muzicii vei uita ca faci treaba si te vei gandi la ziua de curatenie ca la o zi de distractie.

Sursa foto: homeforher.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare