Amenajarea casei

#amenajarea dormitorului # dormitor ikea #mobila ikea #design interior #dormitor

5 dormitoare pentru spatii mari si mici

Deloc simplu de amenajat si daca ai un spatiu mare si daca ai unul mic, dormitorul trebuie sa indeplineasca functii importante: sa fie un spatiu de relaxare, de odihna, confortabil, sa fie extrem de functional, mai ales daca exista mai mult de un "locatar" al acestuia si sa fie placut privirii, astfel incat sa nu preferi sa ramai pe canapeaua incomoda in fiecare seara in loc sa te relaxezi intr-un pat cu adevarat confortabil.

Intr-adevar, nu este simplu sa reusesti sa aduci in aceeasi camera toate aspectele prezentate mai sus, mai ales cand camera este una de dimensiuni reduse. Totusi, exista solutii si multe dintre ele le putem regasi, deja amenajate, in magazinele de mobila si decoratiuni. Si probabil cel mai repede va vine in minte IKEA. Intr-adevar, cu putina indemanare si imaginatie, putem combina piesele de mobilier ale producatorului suedez astfel incat sa amenajam un decor unicat. Iata cateva idei: 

1. Dormitorul matrimonial 

Este dedicat spatiilor mai generoase. Presupune un pat din lemn masiv, noptiere pentru ambii ocupanti ai patului, dar si un dulap/comoda. Va sugeram fie unul pentru lenjerii, fie unul cu geamuri, pentru tiutele lejere, de casa sau de noapte, prosoape etc. Decorul este completat de tablia generoasa a patului, incadrata de tablouri, fotografii etc. Un astfel de pat "obliga" la discretie in restul camerei, asa ca puteti pune doar un covor mic, la picioarele patului, pentru a nu incarca pra mult decorul. 

2. Dormitorul romantic 

Patul cu baldachin este visul oricarei femei care, in vremea copilariei, s-a visat printesa. Si, daca ai o camera unde poti amenaja pe vericala, atunci este perfect. Chiar daca ai o camera mica si cu multe ferestre - cazul apartamentelor aflate in vile interbelice bucurestene, de exemplu - nu te gandi ca nu ai unde pune un astfel de pat. Cea mai buna solutie: in mijloc. Completeaza cu o noptiera mai putin obisnuita, cum ar fi o masuta metalica. De asemenea, sunt importante detalii la fel de romantice: lenjerii de pat cu motive florale, pastelate, corpuri de iluminat discrete, cu abajurul de panza, oglinda, vaze si mici decoratiuni. 

3. Dormitorul de garsoniera

Da, de preferat ar fi sa ai cel putin doua camere. Dar, daca esti o tanara boema care adora sa colectioneze nimicuri, mai munceste si de acasa si ii place sa priveasca cerul atunci cand se trezeste, un astfel de dormitor e o varianta excelenta. Lemnul natur da senzatia de spatiu, iar micile artificii organizatorice reusesc sa ascunda multe lucruri importante: o garderoba generoasa, carti, obiecte de birotica, colectia de palarii sau de pantofi... In ciuda prejudecatii ca intr-o garsoniera nu incape un pat, iata ca se poate. Amenajeaza un spatiu de lucru in spatele acestuia, astfel incat sa ai impresia de departajare. In plus, nimic nu-ti va obtura privirea pe fereastra. 

4. Dormitorul rustic

Nici intr-un spatiu si mai mic nu ar trebui sa renuntati la confortul unui pat generos cu o saltea confortabila. Aceasta varianta minimalista economiseste spatiul, iar in loc de noptiera puteti folosi chiar si un scaun. O biblioteca poate fi inlocuita cu succes de cateva ladite in ton cu restul mobilierului, iar cutiile pot ascunde nimicurile care dau senzatia unui spatiu prea aglomerat. 

5. Dormitor la mansarda

Daca esti fericitul posesor al unei mansarde, atunci poti sa profiti din plin de spatiul pe care ti-l ofera aceasta, Nu uita de un balansoar sau macar de un fotoliu confortabil. Avand in vedere ca este un spatiu redus pe inaltime, nu aglomera totul cu prea mult mobilier. In caz contrar vei obtine o senzatie de apasare. 

Care dintre variantele de mai sus va surade?

Fotografii: Ikea

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea