Amenajarea casei

#dormitor #draperie #lustra #pat #romantism #fotoliu #cuvertura #veioze

5 dormitoare pentru firi romantice

Un spatiu intim al locuintei precum dormitorul nu este doar refugiu pentru odihna si momente placute in cuplu. El este microuniversul tau in care reflectezi, te identifici cu decorul, creezi si dai frau imaginatiei. Din acest motiv, dormitoarele pentru firi romantice sunt amenajate cu elemente pretioase, materiale fine si accesorii feminine, in nuante delicate.

Daca te atrage ideea amenajarii dormitorului in stil romantic, te poti inspira din variantele unor designeri foarte creativi din SUA, care si-au dedicat cateva lucrari acestei teme complexe.

1 Dormitorul cu detalii romantice

Designerul Paul Renwick a amenajat dormitorul unei vile din Florida apeland la cateva detalii romantice, foarte graitoare pentru o incapere de acest tip: o oglinda de inspiratie baroca, cuvertura de pat din casmir cu broderie manuala, nuante predominante de bej, crem si auriu, un fotoliu cu spatar rotund si veioze cu abajur clasic, conic.

2 Dormitorul romantic cu detalii venetiene

"Exuberant de feminin, totusi foarte sic". Asa isi caracterizeaza dormitorul designerul Jonathan Berger, care a folosit o tablie de pat neobisnuita, decorata in stil venetian. Covorul cu aspect usor invechit si scaunul vintage, precum si cuvertura pretioasa cu imprimeu in nuante tari sunt detaliile de baza ale dormitorului romantic de mai jos.

3 Dormitorul romantic modern

Designerul Kelie Grosso a amenajat un dormitor romantic modern, cu o stralucire ca de platina, axat in special pe nuante de gri si crem. Kelie nu a putut sa renunte de tot la culoare si a adaugat un plus de "pigment" prin perna decorativa roz-aprins. Cel mai important element romantic al dormitorului este lustra pretioasa cu pietre statement, insa nu putem sa ignoram nici cadrul patului tapitat, din catifea.

4 Dormitorul romantic turcoaz

Designerul Ashley Whittaker si-a imaginat un dormitor sofisticat, dar totodata feminin, romantic si tineresc. Nuanta lavandei prinde un farmec deosebit cand este asociata cu turcoaz cu bleumarin. Imprimeurile romantice, mobilierul modern si draperiile originale sunt punctele forte ale incaperii!


5 Dormitorul romantic sofisticat

Firile romantice si sofisticate in acelasi timp vor adora varianta de amenajare propusa de designerul Stephen Shubel. Draperiile ivoir asortate cu nuanta peretilor contrasteaza superb cu visiuniul catifelei care acopera tablia patului. Taburetii in stil francez din secolul al XIX-lea sunt "cireasa de pe tort" in acest decor!



Foto: housebeautiful.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea