Amenajarea casei

#amenajare dormitor #amenajare casa #dormitor #sfaturi amenajare dormitor

5 dormitoare de care te vei indragosti

Dormitorul este pentru multi sanctuarul in care te retragi dupa o zi obositoare. Prin urmare, desi teoretic doar dormi in aceasta camera, echilibrul, un decor care te linisteste si-ti produce o stare de bine sunt foarte importante. 

In amenajarea dormitorului este bine sa tinem cont de cateva principii bine definite: sa nu avem surse de distragere a atentiei - de preferat -, adica fara televizor, laptop si alte electronice. De asemenea, este important sa nu tineti lucruri imprastiate peste tot, ci sa incercati sa pastrati o oarecare ordine fie si doar folosindu-va de spatiile de depozitare. Nu va feriti sa puneti patul la fereastra. Lumina va cadea frumos pe pat, fara sa va deranjeze ochii atunci cand uitati sa trageti draperiile. Fa totul si mai confortabil cu o multime de perne decorative.

Profita de inaltimea camerei! 

Potrivita mai ales in spatiile industriale reconvertite sau in mansardele inalte, o amenajare precum cea de mai jos te scapa de grija dulapului sau a biroului care necesita aranjare speciala. Astfel, spatiul de la nivelul tau vizual va putea fi amenajat romantic, boem, dupa placul tau: fotografii numeroase, in rama sau nu, postere supradimensionate etc, totul pe un fundal partial din caramida. Un scaun pe post de noptiera intregeste acest decor poetic. 

Dormitor vintage 

Chiar daca nu vrei sa te incarci de mobila in dormitor, mai ales din lemn masiv, dar iti place aerul vintage al incaperii de mai jos, iata cat este de simplu de amenajat: in locul unei tablii clasice iti poti chiar construi o tablie din lemn luat de magazinele de profil. Pentru a obtine aspectul invechit, foloseste doua tipuri de bait - unul mai inchis si altul mai deschis. O alta varianta este sa vopsesti partial cu alb sau gri lemnul, iar apoi sa slefuiesti cu smirghel de grosime medie marginile lemnului. Evident, cel mai frumos efect il folosesti evitand simetriile. La fel si cand montezi scandurile, pune-le asimetriic si monteaza pe ele doua aplice din metal.

Dormitor cu spectaculos 

Accente moderne si sofisticate pentru o locuinta pe masura - aceasta este reteta pentru dormitorul de mai jos. Poti sa senzatia ca te afli pe o insula pustie daca in spatele patului pui un tapet subtil cu valuri. 

Dormitor super-confortabil 

Nu in ultimul rand, intr-un dormitor primeaza confortul. O saltea inalta, un pat urias cu perne multe, o comoda la indemana sunt cateva elemente simple care te ajuta sa te simti ca un rege/o regina la tine acasa. Alege culori in tonuri neutre, care te vor calma si relaxa dupa o zi grea. 

Fotografii: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare