Amenajarea casei

#curatenie casa #accesorii #camera de oaspeti #confort musafiri #spatiu personal

5 detalii care sporesc confortul musafirilor tai de sarbatori

De sarbatori, pregateste casa pentru a fi cat mai primitoare atunci cand vor sosi musafirii. Pe langa pregatirile obisnuite care se fac cand ai musafiri de Craciun sau de Revelion, exista cateva aspecte de care poti sa tii cont pentru ca oaspetii tai sa se simta cat mai confortabil.

1 Curata praful si mizeria din locuri ascunse

Cand ai musafiri, indiferent ca vin in vizita cateva ore sau cateva zile, trebuie sa "exagerezi" putin in privinta curateniei. Acest lucru inseamna sa cureti suprafetele si din locuri precum: spatele si lateralele vasului de toaleta, muchia tabliei patului, clantele, partea superioara a dulapurilor, intrerupatoarele de pe perete etc.

2 Asigura-le musafirilor un spatiu personal

De sarbatori, lumea se intalneste pentru a petrece timpul impreuna, insa, pana spre seara, oamenii obosesc adesea si vor sa se retraga intr-un loc linistit si intim. Fa tot posibilul sa le oferi musafirilor propria lor camera, pentru a nu fi nevoiti sa stea in sufragerie pe tot parcursul vizitei.

3 Amenajeaza camera de oaspeti cat mai confortabil

Gandeste-te ce ar putea sa te faca pe tine sa te simti confortabil daca ai fi in locul musafirilor tai si actioneaza in consecinta.

In camera de oaspeti, amenajeaza un loc de stat jos in timpul zilei, pentru relaxare, discutii private, lectura etc. Poti pune o bancuta cu perne la fereastra, construind un colt intim si primitor.

Lasa spatiu suficient in dulap pentru lucrurile musafirilor si pune-le paturi calduroase si perne in plus, pe care sa le poata folosi cand doresc. Instaleaza un televizor si verifica bateriile din telecomanda. Pune pe noptiera cateva reviste de sezon.

Lasa-le musafirilor la dispozitie, in camera, un laptop sau un iPad si noteaza-le parola pentru accesul la internet wireless. Prinde de usa camerei musafirilor o coronita impodobita cu ornamente de sarbatori. Astfel de gesturi mici sporesc confortul camerei si vor fi apreciate de musafiri.

4 Pregateste accesorii pentru baie

Verifica toate produsele de toaleta din baie pentru ca sapunul, samponul sau hartia igienica sa nu fie pe terminate. Cele mai igienice sapunuri sunt cele lichide. Rezerva cateva cuiere pentru prosoapele musafirilor. Ofera-le acestora prosoape in plus si papuci confortabili de casa.

5 Pregateste bauturi calde

Pregateste in fiecare zi mai multe sortimente de bauturi calde: ceai, cafea, vin fiert, cacao, ciocolata calda etc. Foloseste termosuri pentru depozitare.

Sursa foto: dailydelights.sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea