Amenajarea casei

# cum sa fii zen #casa zen #casa feng shui #feng shui

5 decoruri pentru o casa Zen

Stres, anxietate, surmenaj. Sunt ingredientele unei zile normale de munca, de aceea, cand ajungem acasa, ne dorim sa ne simtim ca intr-un sanctuar: linistiti, echilibrati, impacati, odihniti. Exista cateva solutii de decorare a casei care te vor ajuta sa obtii de la locuinta ta tocmai aceste lucruri de care simti ca ai mare nevoie. Iata care sunt acestea:

1. Oglinda

Responsabila cu propagarea energiilor pozitive (chi), oglinda trebuie asezata cu mare grija, astfel incat sa nu "goneasca" chi-ul in afara incaperii. Astfel, aceasta va fi orientata catre un hol intunecos sau un spatiu redus, pentru a da senzatia de marire.

2. Tablourile 

Sunt facute pentru contemplare, relaxare, pentru a putea fi admirate in liniste. Prin urmare, aveti grija la proportii - un tablou prea mare va da senzatia de apasare -, si asezati-le la inaltimea potrivita astfel incat sa le puteti privi fara efort. 

3. Clopoteii 

In casele din China ii veti intalni negresit. La noi, mai rar, insa e bine de stiut ca sunt asimilati soneriei de exemplu, care ar trebui sa aiba un sunet asemanator, nu unul strident. Puteti aseza cativa clopotei la intrare sau la intrarea de pe balcon, pentru a face energia sa circule mai usor, explica Sioux Berger, expert in filosofia zen. 

4. Plantele 

Poate vi se pare ciudat, insa este esentiala forma frunzei. Plantele cu forme rotunde sunt responsabile de propagarea energiilor pozitive, in timp ce plantele cu frunze ascutite, asezate corespunzator, vor relansa energiile chi. Puneti-le in colturi, iar pe cele cu frunze rotunde in zonele unde aveti mobila cu margini ascutite.

5. Culorile 

Tonurile pastel linistesc, relaxeaza, tonurile calde trezesc, iar cele reci ne ofera energie. Prin urmare, alegeti culoarea decorurilor si a mobilierului in functie de destinatia camerei. De asemenea, puteti sa va jucati cu lumina oferita de becurile colorate pentru a obtine efectul dorit. 

Voi aveti o casa zen?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea