Activitati pentru copii

#decorare casa Halloween #casa halloween #amenajare casa halloween #decoratiuni halloween #amenajare casa #halloween

5 decoratiuni de Halloween pe care le poti face impreuna cu cei mici

In luna octombrie ai ocazia sa iti umpli casa de decoratiuni realizate impreuna cu cei mici si, pentru ca tot se apropie Halloween-ul, nu uita de fantome, spiridusi, monstri, paianjeni si multe altele. Nu este nevoie sa fii vrajitor ca sa reusesti sa faci oricare dintre decoratiunile de mai jos, toate fiind foarte prietenoase si special concepute pentru copii.

1. Farfurii cu panze de paianjen

Va puteti confectiona propriile farfurii distractive, folosind doar vopsea pufoasa si hartie. Fa o forma de panza de paianjen pe hartie cu vopsea pufoasa si las-o sa stea peste noapte, astfel incat sa se poate coji usor de pe hartie. Aseaza aceasta panza de paianjen sub farfurii transparente pentru a se vedea decoratia.

2. Sticle cu bauturi pentru vrajitoare

Transforma sticlele obisnuite in bauturi festive pentru o intalnire de Halloween cu aceasta idee simpla. Trebuie doar sa desenezi (sau sa il descari de pe internet) si sa tiparesti sablonul PDF pentru eticheta, sa decupezi etichetele si sa le lipesti pe sticle de suc. Pentru a crea paiele, taie doua cercuri de 7 cm diametru din hartie neagra si perforeaza-le pentru a face cate o gaura in centru si a putea introduce un pai. Taie un alt cerc in jumatate, modeleaza-l in forma de con si fizeaza-l in jurul paiului. Lipeste conul pe cecul de hartie pentru a crea palaria vrajitoarei.

3. Ghirlande cu lilieci din hartie

Pentru a face aceasta ghirlanda ai nevoie de un sablon in forma de liliac pe care sa il folosesti pentru a desena mai multe contururi pe o hartie neagra. Poti descara un sablon de pe internet sau il poti desena chiar tu. Decupeaza liliecii de pe hartia neagra si pliaza-le aripile de-a lungul conturului punctat. Pentru a obtine efectul 3D, indoaie aripile in sensuri opuse. Ataseaza acum fiecare liliac pe o sfoara lunga - poti folosi clestisori negri, agrafe sau ii poti lipi cu clei sau lipici cald.

4. Pahare cu panza de paianjen

Imbraca un set simplu de pahare transparente cu vopsea pufoasa. Deseneaza o panza de paianjen decorativa, incepand in partea de jos a paharului.

5. Panza de paianjen atarnata

Creeaza aceasta decoratie inteligenta de perete pentru a o atarna oriude in casa. Pentru a o realiza, pliaza doua coli de hartie neagra in forma de acordeon sau evantai, apoi pliaza fiecare acordeon (evantai) pe jumatate pe lungime astfel incat sa obtii doua segmente. Taie partea superioara a pliului in diagonala, astfel incat un capat sa fie mai lung atunci cand il desfaci. Decupeaza acum 3 dreptunghiuri din hartie, aproximativ la jumatate de cm unul de celalalt, pe fiecare parte a segmentului. Dupa ce ai pliat si taiat ambele foi de hartie, prinde-le bine in punctul central al piurilor si lipeste marginile hartiei cu lipici. Hartia se va deschide exact ca o panza de paianjen. Folosseste agrafe pentru a mentine capetele la locul lor pana se usuca lipiciul si ataseaza un paianjen fals. Mai ramane doar sa atarni cu o sfoara neagra aceasta decoratie oriunde doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau