Amenajarea casei

#sfaturi #casa #decoratiuni #culori

5 culori care iti afecteaza viata fara sa stii

Culorile sunt esentiale in viata noastra si sunt de nelipsit din orice design. Egiptenii, grecii si chinezii au fost primii din istorie care s-au gandit sa foloseasca culorile pentru imbunatatirea dispozitiei.

 

Carl Jung, un psihiatru renumit si promotor al terapiei artistice, a considerat ca exprimarea prin culori ar putea dezvalui partile mai adanci ale mentalitatii. De asemenea, este un fapt dovedit ca culorile au puterea de a imbunatati starea mentala si pot influenta modul in care te simti. Hai sa vorbim despre semnificatia culorilor si despre modul in care acestea iti pot imbunatati starea de spirit cand le folositi in design interior.

 

1. Rosu

Pentru multi aceasta culoare simbolizeaza focul si sangele si este, de asemenea, asociata cu iubirea, pasiunea, dorinta si caldura. Dar putini stiu ca aceasta culoare te poate afecta psihologic.

Rosul iti poate imbunatati starea de spirit si genereaza emotie, dar si iritare. Are puterea de a te face sa te simti provocatoare, poate fi un imbold care sa te faca sa pui in practica anumite actiuni, dar uneori poate genera si oboseala. De asemenea, iti poate creste puterea vointei si a curajului.

Deoarece este o culoare atat de puternica, ar trebui sa o utilizezi pentru obiecte decorative, piese de accent sau, daca iti doresti, poti vopsi un singur perete in rosu, care sa atraga atentia si sa fie punctul focal al spatiului in care locuiesti.

2. Galben

In unele culturi, galbenul semnifica lumina si este asociat cu gelozia, incertitudinea, dar si cu inovatia. Aceasta culoare te poate ajuta sa iti pui ordine in ganduri si, de asemenea, poate creste optimismul.

Daca ai probleme de furie, aceasta este culoarea care te va ajuta sa te concentrezi asupra autocontrolului. Daca nu vrei sa vopsesti un perete in galben, poti adauga in decorul casei un scaun sau un fotoliu galben ori un tabolu in aceasta nuanta, care sa atraga atentia.

3. Albastru

In antichitate albastrul reprezenta cerul si marea, dar astazi aceasta culoare seminifica pacea, cooperarea si mila. Indiferent de nuanta folosita aceasta culoare are unele proprietati care ar putea sa te ajute in rutina de zi cu zi. Este un fapt dovedit ca albastru iti imbunatateste starea de spirit, te ajuta sa te linistesti si te ajuta sa te odihnesti mai bine. Aceasta culoare este excelenta pentru o canapea, un perete, perne deocrative sau chiar pentru o lampa. Ai grija insa sa nu supraaglomerezi camera cu o singura culoare.

4. Violet

A fost un moment in care numai regalitatile puteau avea acces la aceasta culoare, chiar daca vorbim despre accesorii, obiecte de imbracaminte sau bijuterii. Primele nuante de violet au fost obtinute de la o specie de melci dintr-o zona mediteraneana. Mental Floss raporteaza ca erau necesare aproximativ 10.000 de melci pentru a produce un gram de culoare.

Violetul este o nuanta care te poate calma si ajuta la reducerea stresului. Este, de asemenea, minunat atunci cand doresti sa renunti la un obicei nociv. De asemenea, violetul poate fi folosit in decorul casei, mai ales ca este culoarea anului 2018. Poti adauga perne decorative in aceasta nuanta, poti opta pentru o lenjerie de pat violet, pentru un tablou sau poti picta un perete. Acest lucru iti va imbunatati cu siguranta starea de spirit si te ajuta in lupta cu anxietatea.

5. Portocaliu

Putini dintre noi stiu ca aceasta este o culoare legata de spiritualitate. Portocaliul este culoarea sofranului, a calugarilor budisti si a crucii de catifea portocalie a Cavalerilor Sfantului Duh. In acelasi timp, portocaliul este o nuanta reprezentativa pentru lascivitate.

Portocaliul ajuta la stimularea energiei emotionale si iti poate imbunatati starea de spirit, oferindu-ti energie. Poti decora incaperea cu un candelabru portocaliu sau alte obiecte decorative in aceasta nuanta. Daca ai curaj poti adauga chiar o canapea portocalie, care sa fie puntul focal al incaperii. Folosita ca nuanta de accent, portocaliul aduce stralucire conceptului de design.

Sursa: myhome.style

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea