Amenajarea casei

#lenjerie de pat #material lenjerie de pat #alegere lenjerie pat

Criterii esentiale in alegerea lenjeriei de pat

Lenjeria de pat trebuie sa fie de calitate pentru a asigura confortul si, mai ales, pentru a nu exista probleme de sanatate din cauza unor materiale alese gresit. Afla 5 criterii esentiale in alegerea lenjeriei de pat.


1 Stabileste un buget pentru lenjeria de pat


Paleta de preturi pentru lenjeriile de pat este destul de variata datorita numeroaselor magazine existente si a produselor din materiale diferite. Poti alege o lenjerie de pat la aproximativ 200 lei sau o lenjerie de lux la aproximativ 900 lei. Odata ce ai stabilit limita de buget, poti cauta produsul de care ai nevoie.


2 Alege materialul potrivit pentru lenjeria de pat


Pentru alegerea materialului potrivit, trebuie sa tii seama de densitatea acestuia. Densitatea este mentionata pe eticheta si se situeaza intre 180 si 300 TC. Bumbacul este potrivit pentru toate tipurile de piele, permite aerului sa circule in voie, se intretine usor, este rezistent si 100% natural.

Amestecul de bumbac si alte fibre naturale este un tip de material natural, rezistent, la un pret accesibil.

Lenjeria de pat din satin este racoroasa, eleganta si romantica. Materialele creponate nu necesita calcarea, insa sunt subtiri si putin rezistente.


3 Alege stilul lenjeriei de pat


Pentru un stil clasic, opteaza pentru o lenjerie de bumbac crem, galben pal sau bleu. Pentru un stil excentric, accesorizeaza-ti patul cu un model animal print. Pentru un stil retro, alege o lenjerie de pat in tonuri de roz si maro, cu model floral.


4 Alege culorile potrivite pentru lenjeria de pat


Pentru un somn odihnitor, este bine sa alegi o lenjerie de pat in culori care se armonizeaza cu paleta cromatica folosita in amenajarea dormitorului. In cazul in care dormitorul este amenajat in tonuri de verde si bej, o lenjerie mov ar constitui o nota discordanta. Pentru a integra usor lenjeria in designul camerei, poti alege o nuanta neutra sau inspira-te din accesoriile din camera: covor, draperii, tablouri etc.


5 Stabileste dimensiunea lenjeriei de pat


Tine cont intotdeauna de dimensiunea patului pentru a sti cat de mare trebuie sa fie lenjeria ta de pat. Urmareste numarul de centimetri si nu categorii precum "king bed" deoarece acestea din urma pot sa difere in functie de tara. Daca ai deja pilote si perne cumparate, alege o lenjerie pe masura acestora.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului