Amenajarea casei

# articole necesare dormitor # articole dormitor #dormitor

5 articole necesare in fiecare dormitor

Cand te-ai mutat la casa ta, poate nu te-ai gandit atat de mult la decorul acesteia, deoarece in copilarie gusturile parintilor  si-au pus amprenta asupra dormitorului in care ai crescut. Acum este randul tau sa decizi cum vrei sa arate dormitorul.

Crearea unui dormitor matrimonial sau de adult nu inseamna ca este necesar sa cheltuiesti multi bani, sa urmezi ultimele tendinte sau sa cumperi cel mai pretentios set de mobila dormitor. Cel mai important sfat este sa iti urmezi inima si sa-ti decorezi refugiul zilnic asa cum te caracterizeaza.

Iata cateva elemente care iti vor face dormitorul sa arate mai bine:

 

1. Lenjerie frumoasa

Meriti o lenjerie buna, care sa se potriveasca stilului tau, moale si fara pete, asortata cu decorul. Nu trebuie sa fie foarte scumpa si nici sa fie un set complet -  important este sa fie confortabila si sa se potriveasca in camera ta.

 

2. Saltea de calitate

Dupa o anumita varsta, este timpul sa renunti la saltelele vechi. Varsta si confortul tau necesita o saltea de calitate care sa ofere un sprijin adecvat intregului corp. In plus, o saltea noua si de calitate poate face diferenta intre odihna  dupa o zi obositoare.

 

3. Noptiere

Fiecare pat are nevoie de noptiere -  daca nu ai spatiu pentru doua, neaparat trebuie sai macar una. In general un set complet de mobila dormitor contine si doua noptiere, dar nu este obligatoriu sa le cumperi la set. Poti alege doua noptiere in alte nuante, dar care sa fie asemanatoare la material cu mobila de dormitor pe care o ai. Noptierele ancoreaza vizual patul si ofera o suprafata pentru veioza, carti, pahare sau alte accesorii. In mod ideal, un dormitor trebuie sa aiba, pe langa lustra suspendata, inca o sursa de iluminat situata chiar langa pat - o veioza pe noptiera suna perfect.

 

4. Tablouri sau tapet

Nimanui nu ii place un dormitor cu pereti goi si deprimanti. Peretii goi dau o imagine sumbra. Dormitorul tau este locul tau personal, asa ca aplica-i stampila personalitatii tale: foloseste tablouri sau fototapet, lucrari de arta textila sau diferite ornamente - orice te caracterizeaza.

 

5. Oglinzi

Ai nevoie de un dressing si orice dressing are nevoie de oglinda care sa iti permita sa vezi tinuta cap - coada. Indiferent daca este pe spatele usii sifonierului sau pe fata, neaparat trebuie sa iti montezi o oglinda, daca nu o ai deja venita in set.

Un dormitor pentru adulti nu are neaparat nevoie de mobila dormitor perfect asortata, trebuie doar ca dormitorul sa fie real, adica sa-ti pastreze stilul si sa-ti poarte amprenta. Nu trebuie sa fie scump, ci doar sa fie pe placul tau. Aceste elemente iti pot infrumuseta dormitorul si te pot ajuta sa-ti descoperi stilul preferat in locul tau de odihna.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare