Amenajarea casei

#sfaturi curatenie #pete #curatenie #grasime #calcar #curatenie casa

4 trucuri simple si rapide pentru a face curatenie in timp ce dormi

Ti-ai dorit vreodata ca atunci cand te trezesti dimineata casa sa fie perfect curata si sa nu trebuiasca sa faci curatenie? Ei bine, dorinta iti este indeplinita! Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la aceste trucuri simple.

Curata capul de dus

Calcarul si mineralele ce se depun pe capul de dus de-a lungul vremii sunt pot fi greu de cuatat. Insa daca apelezi la acest truc simplu, capul de dus se va curata singur, in timp ce dormi. Tot ce trebuie sa faci este sa umplii o punga, jumatate cu otet, jumatate cu apa si sa scufunzi dusul in aceasta. Leag-o bine in jurul dusului si lasa solutia sa actioneze peste noapte. A doua zi va trebui doar sa clatesti dusul cu apa calda, foarte bine.

Curata grasimea de pe gratarul aragazului

Uleiul si alte picaturi de mancare depuse pe gratarul aragazului si arse, pot fi greu de indepartat pana si cu ajutorul celor mai eficiente substante. Usureaza-ti munca inainte de a merge la culare. Adauga gratatul intr-o punga de plastic cu fermoar si adauga in aceasta 1/2 cana cu amoniac. Umple apoi punga cu apa. Lasa gratarul la inmuiat pana a doua zi dimineata. Tot ce mai trebuie sa faci este sa il freci usor cu buretele si sa-l clatesti foarte bine.

Elimina mizeria de pe canapea si/sau covor

In cazul in care canapeaua sau covorul au fost patate cu substante umede creeaza o pasta amestecand praf de copt cu putina apa. Aplica pasta peste pata si las-o sa actioneze peste noapte. A doua zi aspira foarte bine locul in care ai aplicat pasta.

Indeparteaza petele de vin rosu

Ti-ai patat hainele cu vin rosu? Sau mai rau, covorul ori fata de masa? Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi sare peste pata, iar apoi sa acoperi totul cu bicarbonat de sodiu. Lasa totul sa actioneze peste noapte. Sarea si bicarbonatul de sodiu vor absorbi petele de vin ca prin minune. Aspira apoi locul foarte bine.

Sursa foto: blessingscleaning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului