Amenajarea casei

#produse curatat #curatenie casa #perne #asa sanatoasa #plante casa

4 trucuri simple pentru a avea o casa mai sanatoasa

Ti s-a intamplat vreodata sa ajungi acasa dupa o zi agitata la serviciu si sa simti ca nu-ti gasesti locul, ca atmosfera este sufocanta sau ca nu reusesti sa ai un somn odihnitor? Este momentul sa scapi de toate aceste probleme! Casa ta are nevoie de o mica "revizie" si trebuie sa stii ca nu este deloc greu sa o revitalizezi. Pune in practica trucurile urmatoare si vei avea o casa sanatoasa tun.

1. Decoreaza-ti caminul cu plante

Plantele naturale sunt cea mai simpla metoda prin care poti aduce un suflu nou locuintei. Pe langa faptul ca indeplinesc un rol ornamental, ele contribuie la purificarea aerului din camere. Ficusul, gerbera, azalea, aloe vera, dracena, ferigile, crassula, filodendronul si spatiphyllium sunt doar cateva dintre plantele care te ajuta sa ai o casa mai sanatoasa.

2. Renunta la lucrurile inutile, care aduna praf

Oricat de des ai sterge praful de pe mobila, acesta se incapataneaza sa apara la loc, ca si cum nu ai fi trecut niciodata cu pamatuful pe acolo. Pentru a avea o casa mai sanatoasa, este indicat sa renunti la lucrurile inutile care aduna praf: cutii, maruntisuri, reviste, veioza pe care nu o aprinzi niciodata etc. Strange-le si depoziteaza-le intr-un spatiu secundar, cum ar fi debaraua. Pe langa faptul ca vei obtine un decor mai ordonat si mai aerisit, vei elimina si cantitatea de praf extra.

3. Scoate pernele la aerisit afara

Bunicile noastre scoteau frecvent pernele afara in timpul verii, iar la fel procedau si mamele. Acum a venit momentul sa le urmezi exemplul dintr-un motiv foarte simplu: pernele sunt mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor si acarienilor, microorganisme pe care nu le vezi, dar care iti provoaca alergii si alte neplaceri.

Caldura corpului contribuie din plin la inmultirea bacteriilor, insa acestea nu au nicio sansa de supravietuire intr-un mediu uscat. De aceea, este recomandat sa scoti pernele la aerisit afara in zilele toride de vara, iar daca ai posibilitatea, splala-le in masina automata. Un gest atat de simplu te ajuta sa ai o casa mai sanatoasa si un somn mai odihnitor.

4. Foloseste produse naturale de curatat

Produsele de curatat din comert contin substante chimice pe care le inhalezi de fiecare data cand le folosesti, iar acest lucru nu este benefic pentru sanatatea ta. Foloseste, in schimb, produse naturale de curatat, care improspateaza aerul, dezinfecteaza si mentin casa sanatoasa. Otetul, bicarbonatul de sodiu, lamaile si uleiurile esentiale din plante sunt excelente pentru o casa sanatoasa.

Sursa foto: chroniclejournal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare