Amenajarea casei

#amenajare dormitor #sfaturi practice #dormitor mic #amenajare spatii mici

4 trucuri care te ajuta sa faci un dormitor mic sa para mai mare

Spatiul util al locuintelor, mai ales cel al apartamentelor, a inceput sa fie din ce in ce mai mic, desi toata lumea isi doreste camere mari, cat mai luminoase. Cu toate acestea, multe persoane nu pot face o alegere in acest sens. Cu putin efort insa si cateva trucuri, poti face ca dormitorul tau, de exemplu, sa para mai mare decat este in realitate. Iata cateva sfaturi utile:

1. Schemele de culori

Schemele de culori sunt foarte importante pentru un dormitor. In cazul in care alegi o culoare gresita, acesta poate parea mult mai mic decat este in realitate. Exista insa trei nuante pe care le poti folosi pentru a oferi cat mai multa largime spatiului. Acestea sunt nude, naturale sau pastelate. De asemenea, pentru a face o camera sa para mai mare decat este in realitate ar fi bine sa zugravesti tavanul intr-o nuanta mult mai deschisa decat peretii.

Evita cu orice pret culorile inchise, deoarece acestea creeaza in primul rand o atmosfera claustrofoba si fac si dormitorul sa para mult mai mic.

2. Patul

Patul pentru dormitor ar trebui sa aiba o inaltime destul de mica, care sa ajunga maxim pana la genunchi. Un pat mai inalt nu ar face decat sa reduca distanta intre el si tavan si sa creeze un efect de micsorare a camerei. Deoarece patul ocupa in general cea mai mare parte a camerei, incearca sa il mentii intotdeauna curat. Dezordinea incarca si mai mult o camera. Alege de asemenea lenjerii deschise la culoare.

3. Televizorul

Daca ai un televizor vechi, scapa cat mai repede de el, deoarece acesta iti va ocupa foarte mult spatiu. Opteaza pentru un televizor LCD si monteaza-l pe perete pentru a mari suprafata podelei.

4. Pardoseala

Lemnul este cea mai buna alegere pentru pardoseala, in special daca vrei ca o camera sa para mai mare. Este important, de asemenea, sa optezi pentru culori deschise, care sa ofere un sentiment de deschidere mai mare. De asemenea, poti alege si nuante mai inchise pentru pardoseala, insa asigura-te ca ai in dormitor un iluminat natural foarte puternic.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare