Amenajarea casei

#casa de vacanta #stiluri

4 stiluri de design creative pentru casa de vacanta de la mare

Casa de vacanta de la mare poate fi propriul tau sanctuar de liniste, aer proaspat si mediu linistitor, benefic orelor de reflexie. Asadar, nu lasa decorul locuintei in care te refugiezi de vacarmul cotidian la voia intamplarii, chiar daca nu traiesti in permanenta aici. Urmatoarele stiluri de design creative te vor introduce treptat intr-o stare de reverie adanca.

Ce poate fi mai frumos in vacanta la mare decat sa ai propriul tau loc de refugiu, amenajat dupa bunul plac, in spiritul relaxarii si al detasarii de haos, galagie si stres? Imagineaza-ti cum ar fi sa te retragi cateva zile intr-o casa de vacanta doar a ta, pe malul marii, decorata in urmatoarele moduri creative!

1. Stilul rustic-artistic

Daca apreciezi arta si te simti bine in locuintele decorate in mod ospitalier si primitor, imbina stilul de design artistic cu cel rustic. Foloseste mobilier din lemn lasat in nuanta sa naturala si decoreaza peretii cu tablouri ce exprima armonie si calm. Inconjoara-te de flori naturale proaspete si gusta frumusetea vietii in zilele tale de concediu!

2. Stilul aerisit

Cand te gandesti la mare, vezi nisipul auriu stralucind sub razele soarelui si albastrul azuriu al marii si simti cum briza proaspata iti alinta chipul. Poti recrea exact aceasta atmosfera a plajei in casa ta de vacanta, folosind mult alb in amenajare (mobilier, pereti, covor etc), precum si nuante pastelate. Petele de culoare pot fi plante verzi sau obiecte de decor colorate.

3. Stilul rustic francez

Pentru minibucataria casei tale de vacanta, te poti inspira din stilul rustic francez. Monteaza o chiuveta adanca din fonta in format patrat, cu robinet retro. Foloseste gresie alba clasica, blat de lemn al mobilierului si vesela traditionala, pictata cu motive etnice. Cosuletele din paie si textilele cu imprimeu in carouri sunt alte elemente care intrunesc stilul rustic francez.

4. Stilul nautic

O vacanta in preajma apelor sigur ca te duce cu gandul la navigatie. Amenajeaza curtea casei de la mare cu vasle, mobilier din lemn vechi, textile cu aspect rustic etc. Te vei relaxa impreuna cu cei dragi, intr-o atmosfera care sa va induca realmente senzatia ca ati evadat intr-un colt de Rai.


Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare