Amenajarea casei

# sertare #rafturi suspendate #spatiu #mobilier #paturi #spatiu vertical

4 solutii de design pentru spatiul vertical al casei

Locuintele aglomerate pot deveni spatioase si functionale cu ajutorul unor solutii de design pentru spatiul vertical al casei, deseori ignorat in amenajarea interioarelor. Inainte sa cumperi un apartament mai mare sau sa construiesti inca o camera pentru depozitare, asigura-te ca ai speculat toate posibilitatile de folosire a peretilor de jos in sus.

Elibereaza-ti casa prin cateva modalitati de design inteligente, care utilizeaza spatiile verticale din locuinta ta. Iata cateva idei utile de la designeri.

1 Corpurile inguste si inalte

Spatiul vertical poate "gazdui" intotdeauna rafturi excelente pentru depozitarea obiectelor din locuinta, dar si pentru crearea unui aspect interesant si modern al incaperilor. Corpurile inguste si foarte inalte, cu multe rafturi, sunt utile in toate camerele, de la dormitor si living, pana la bucatarie sau hol.

Pe langa aspectul functional evident al acestui mobilier, forma lui alungita confera un efect vizual de "inaltare" a camerelor.


2 Rafturile independente

Rafturile independente, montate oriunde in incapere la inaltime, pot fi folosite pentru aranjarea cartilor, revistelor, albumelor foto, obiectelor decorative etc. Le poti pune cat de aproape de tavan doresti, unele langa altele sau succesiv, in functie de impactul vizual pe care il urmaresti.

Un alt avantaj al acestor unitati de depozitare este acela ca nu trebuie sa le atasezi exclusiv de perete. Ele pot fi montate si pe un mobilier solid, la baza scarilor etc. Posibilitatile lor de utilizare sunt nelimitate, cata vreme ai imaginatie si te concentrezi pe folosirea spatiului vertical la maximum.

3 Paturile la inaltime

Pentru camera copilului, "patul la inaltime" este cea mai noua varianta de utilizare inteligenta a spatiului din incapere. Practic, cadrul patului este montat undeva la jumatatea peretului, iar accesul este posibil cu ajutorul unei scari montate la capatul sau.

Spatiul de sub pat poate fi folosit pentru amplasarea biroului cu computerul, de pilda. Acelasi model de pat este disponibil si pentru dormitorul adultilor, in anumite magazine de specialitate!

4 Mobilierul modular

Mobilierul modular este format din piese care pot fi rearanjate in functie de necesitatile tale de "umplere" a peretilor. Este usor de instalat si poate fi suspendat chiar si de tavan sau de un carlig atasat unei usi.

Mobilierul in module a fost conceput special pentru a transforma spatiile verticale in solutii de design practice si estetice.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului