Amenajarea casei

#curatenie casa #casa #curatenie #sfaturi practice

4 sfaturi practice pentru curatenia rapida a casei

Curatenia din casa ne poate acapara chiar si cateva ore bune. La ritmul alert in care se desfasoara activitatile noastre de zi cu zi, nu avem cand sa ne rezervam macar o ora pentru a face curatenie in casa si tocmai din acest motiv cea mai buna solutie este sa facem curatenie exemplara intr-o zi, iar apoi, pe parcursul saptamanii, sa o intretinem. Urmatoarele sfaturi practice te vor ajuta sa faci rapid curatenie in casa, fara sa depui prea mult efort.


1. Curata baia cu o sticla de Cola

Stii deja ca bauturile carbogazoase nu sunt cea mai sanatoasa alegere. Acest lucru nu inseamna ca daca ai o sticla de Coca Cola in frigider trebuie sa o arunci. Sucul carbogazos poate fi folosit cu succes pentru curatarea baii, mai exact pentru curatarea chiuvetei, a bateriei de la chiuveta si a vasului de toaleta. Acidul din suc va dizolva mizeria, petele de rugina si calcarul si nici nu mai trebuie sa freci minute in sir obiectele sanitare.


2. Curata grasimea cu lamaie

Dupa ce iti faci o carafa plina cu limonada, nu arunca resturile de lamaie, intrucat cu ele poti curata petele de grasime din bucatarie. Cuptorul cu microunde este o sursa inepuizabila de urme de grasime. Asaza un bol cu apa inauntru pentru 3 minute, atat cat apa sa inceapa sa se evapore si sa inmoaie peretii. Odata parcurs acest pas, ia jumatate de lamaie si sterge peretii cuptorului cu partea taiata. Vei observa ca grasimea se va inlatura cu usurinta. Si nici macar nu vei folosi produse care contin substante chimice!


3. Curata sapunul uscat de pe cabina de dus cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un adevarat ajutor la casa omului, deoarece curata eficient o multime de locuri murdare din casa. Cabina de dus, de exemplu, se pateaza rapid cu gel de dus, sapun, sampon si alte produse de ingrijire, iar daca nu o cureti pe loc, acestea se intaresc si devin dificil de indepartat.

Nu si daca ai la indemana un plic de bicarbonat de sodiu si o ceasca de otet. Amesteca ingredientele si curata cabina de dus cu "spuma" obtinuta. In doar cateva minute, cabina de dus va straluci de curatenie.


4. Curata oalele si tigaile cu sare

Daca nu esti dispus sa-ti zgarii oalele si tigaile cu un buretel din sarma pentru a indeparta mancarea uscata, foloseste sare obisnuita. Acesta va actiona ca un abraziv, insa nu va zgaria suprafata oalelor sau tigailor, deoarece se va topi usor, usor.

Sursa foto: womensvoices.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea